Teemu Kärenlampi puolustaa kokemuksella.
Yhdessä yrittämälläkään Michael Ozor ja Jussi Ailisto eivät saa kuparista rikki.
Matti Kullas piti nollan rankkaria lukuunottamatta.
Janne Myllylä kokeili laiturin tonttia.

MetroStars ei onnistunut horjuttamaan FC Kurenpoikien vahvaa kotikenttää. Rangaistuspotkusta tehdyllä maalilla kotijoukkue lujitti asemiaan Nelosen kärkitaistossa ja piti pisteet lukemin 1-0 (1-0).

Heinäkuun puolivälissä alkanut syyskierros on ollut tähän asti vaikea MetroStarsille. Neljästä pelatusta ottelusta vain yksi on päättynyt Spartakia vastaan voittoon. Nyt tuli ensimmäinen tappio, kun kaksi muuta ottelua on päättynyt pistejakoon.

Isoimmat ongelmat löytyvät maalinteosta, sillä syyskierroksella osumia on syntynyt vain 4 eli tasan 1,0 ottelua kohden. Kevätkierroksella tahti oli  toisenlainen, sillä maaliverkot heiluivat keskimäärin lähes 3 kertaa joka ottelussa. Tehottomuus-flunssa on siis iskenyt edustuksen lailla myös reservijoukkueeseen.

Pudasjärvelläkin paikkoja riitti, mutta ei aivan niin liukuhihnatahtiin kuin esimerkiksi OuJK -ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Parhaat tilaisuudet olivat vaihdosta kehiin tulleella Joonas Vaattovaaralla, mutta armeijasta kotiutuneen hyökkääjän paras kosketus palloon oli vielä jossain metsissä. Molemmat ns. varmat suuntautuivat reilusti ohi.

Ongelmia oli myös pelinrakentelussa ja syöttötyöskentelyssä. MetroStars piti varsinkin toisella puoliajalla hyvin pallon kontrollissaan, mutta rakentaminen pysähtyi turhan usein noin parinkymmenen metrin päähän vastustajan maalista. Moni syöttökään ei löytänyt vastaanottajaa vaan parhaimmillaan puolenvaihtoja potkittiin vastapäisestä sivurajasta yli.

Ottelun ainoa maali syntyi rangaistuspotkusta. Juho Mikkonen kaatoi kotijoukkueen parhaimmistoon kuuluvan Toni Kuopusjärven. Rikottu itse asettui ampumaan pilkkua, jossa Matti Kullas oli hyvin mukana mutta ei kyennyt sitä torjumaan.

FC Kurenpojat latasi toisenkin maalin aivan viime minuuteilla. Läheltä sivurajaa annettu vapaapotku painui takanurkkaan, mutta osuma hylättiin jostain mystiseksi jääneestä syystä.

Sarjataulukko näyttää tällä hetkellä taiston noususta muuttuneen kuuden joukkueen peliksi. Eroa tällä sekstetillä on kymmenen pistettä, mutta välimatkaa tasaa pelattujen pelien eri määrä.

MetroStars on tällä hetkellä viidentenä pisteen edellä samassa ottelumäärässä olevaa Oulun Reipasta ja pisteen jäljessä yhden pelin enemmän pelannutta Ajax Sarkkirantaa. FC Kurenpojat nousi sarjan piikkipaikalle 37 pisteellään.

MetroStars kohtaa ensi tiistaina Ajax Sarkkirannan kotiottelussaan. Tuosta pelistä muodostunee loppukauden tienhaara: voitolla taistelu nousupaikasta jatkuu, tappiolla tie noussee pystyyn.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre