Maalipörssin kuuma nimi jäi tällä kertaa osumitta.
Ville Lindgrenistä on kasvanut luottotoppari.
Kalle Väisänen ja Ollo pelin tiimellyksessä.
Janne Yrjönheikki teki FC OPA:n maalin.

Yhteen puristettuna: Tuhottoman paljon tehtyä työtä ja luu jäi vetävän käteen. Sitä tarjosi FC OPA:lle kohtaaminen Närpes Kraftin kanssa. Vieraat veivät Heinäpään tuulesta makoisat sarjapisteet maalein 2-1 (1-1).

Ottelu tarjosi paljon nähtävää jo ensimmäiselle viisiminuuttiselle. FC OPA:n ainokainen syntyi, kun pelikello oli raksuttanut vasta rapiat reilun minuutin. Ollo riisti Kalle Väisäsen tukemana pallon Zoran Peiciltä, näppärä pieni siirto Papa Niangille, joka keskitti ja Janne Yrjönheikki pääsi ampumaan tyhjiin.

Vain hetkeä myöhemmin samainen Peic sukitti törkeästi keskitystä antamassa olleen Ollon. Taklaus osui suoraan tukijalkaan ja koko Heinäpäässä kaikuneiden huutojen perusteella kipeää kävi. Ollo ei pystynyt pitkästä hoidosta huolimatta jatkamaan peliä vaan joitakin minuutteja myöhemmin hänet korvasi Juha-Matti Huovinen.

Kraft sai tasoituksensa, kun peliä oli kulunut reilu vartti. Kulmapotkun jälkeen pallo pomppi pitkään FC OPA:n maalilla ja lopulta Edin Elkaz laukoi paristakympistä ruuhkan takaa. Pallo muutti vielä jostain suuntaa ja painui verkon perälle.

Lähimmäksi johto-osumaa FC OPA pääsi puolen tunnin kohdalla, kun Papa Niang kiskaisi kovan kudin ylärimaan. Muuten pelinappuloita piti käsissään Närpes Kraft ennen kuin puoliajalla FC OPA teki joitain taktisia muutoksia.

Toisella puoliajalla orkesterin tahtipuikkoa heilutti yksinään FC OPA ja Kraft pääsi tilastoihin lähinnä pelaajavaihtojen muodossa. Kotijoukkueen tehottomuus ja yksi täydellisesti nappiin osunut hyökkäys kuitenkin takasivat, että pisteet matkasivat kasvihuoneiden luvattuun kaupunkiin.

Voitto-osuma syntyi, kun 10 minuuttia oli pelaamatta. Maali sai alkunsa luokattomasta keskityksestä hyökkäyspäässä, jossa kontrolloiva keskikenttäpelaaja oli noussut liian ylös ja oli näin pelannut itsensä ulos tilanteesta.

Peic pani nousussaan kaksikin sinipaitaista miestä vipuun ja antoi täydellisen keskityksen väliin maalitykki Zoran Bogesicille: pallo rinnalla alas ja tarkka kuti reppuun. Osuman syntyä olisi muuten hyvin torjunut Denys Pervov pystynyt vaikeuttamaan, mutta hän epäröi turhan kauan tullako vastaan vai ei.

Ottelun palkintoraati otti ja yllätti palkitsemalla hävinneen osapuolen kahdellakin eri mitalilla. Yksi mies jäi kuitenkin muistamatta. Topparina pelaava Ville Lindgren on ollut jo kolmessa viime pelissä yksi joukkueensa varmimpia hahmoja. Harmi vain että kaksi niistä on päättynyt tappioon.

"Jatkoimme siitä, mihin Vaasassa jäimme. Hyvä alku, maali ja muutama paikka. Sitten tuli Ollon loukkaantuminen ja peli meni täysin sekaisin", harmitteli FC OPA:n valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Puoliajalla teimme joitain muutoksia ja saimme homman haltuun, mutta varsinkin maalintekoyritykset menivät näpertelyksi."

Kylmälä surkutteli menetettyjä maalipaikkoja, sillä tälläkin kertaa niitä oli mutta hyväksikäyttöprosentti oli heikolla tolalla. Myös esitykset kotiotteluissa saivat valmentajan mietteliääksi.

"Milloin viimeksi olemme pelanneet ehjän kotiottelun?", Kylmälä kyseli.

Jatkosuunnitelmat olivat valmennusportaalle selvillä. Harjoituksissa haetaan tehoja takaisin. Miten se onnistuu, selviää viimeistään ensi sunnuntaina. FC OPA matkaa Pohjanmaalle Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi. Sarjataulukossa FC OPA jatkaa nousua tavoittelevien takana keskiryhmän johdossa.

Närpes Kraft Zoran Bogesic

Palkintoraadissa olivat jalkapalloilija Seth Ablade, jääpallon huippuerotuomari Jyrki Rekilä ja pallopoikajoukkueen mukana Heinäpäähän saapunut Jyrki Heikinkoski. Oy Herman Anderssonin lahjoittamat laatikot kätkivät sisuksiinsa laadukkaat pukuvyöt.