OuJK:n Marko Kivimäki ja Ville Elsinen pinteessä Mika Kosken kanssa.
Michael Ozor ja Joonas Sohlo raatoivat keskikentällä.
Timo Heikkilä piiskasi joukot tasapeliin.
Jaakko Kovalaista puhalluttaa pelin tiimellyksessä.

Heinäpään tekonurmella pelattiin tasaisen Nelosen kärkikamppailu MetroStarsin ja OuJK:n välillä. Vauhdikkaan pelin päätteeksi sarjapisteet jaettiin 1-1 (0-0) tasapelillä ja tilanne taulukossa muuttui entistä mutkaisemmaksi.

Monesti tämän tason otteluissa tuskaillaan pelaajapulasta. Metrokin on saanut oman osansa kärvistellessään pienellä ringillä pelejä läpi, mutta nyt ongelma kääntyi päälaelleen. Lopputulos oli sama.

Kärkikamppailuun oli ilmoittautunut peräti 22 innokasta. Olipa jopa lähellä, ettei valmentaja Emmanuel Etchu joutunut epäkiitolliseen tehtävään ja pudottamaan joitakuita pois kokoonpanosta. Loppujen lopuksi Teemu Kähkösen sairastuminen piti pelaajamäärän sääntöjen sallimassa maksimissa.

Ylileveä materiaali aiheutti tällä kertaa tempon rajun putoamisen. Vedenjakana toimi puoliaika, jolloin MetroStars vaihtoi viisi pelaajaa avauskokoonpanostaan. OuJK käytti etsikkoaikansa hyväkseen ja vielä viime kaudella Kolmosta Tervareissa pelannut Petri Laurila pääsi rankaisemaan vastustajaa.

MetroStarsin hakiessa vauhtia takaisin toisen puoliajan alussa OuJK:lla oli hieman painotuksen tynkää, mutta muuten ohjakset olivat vierailla. Ensimmäisen puoliajan MetroStars jylläsi höyryjyrän lailla, mutta sinipaitainen joukkue päätti tehdä OuJK:n maalivahdista Ville Elsisestä ottelun sankarin.

Toisella puoliajalla MetroStars pääsi hitaasti tempoon mukaan, mutta joukkuetta vaivasi tappioasemassa Spartak -ottelun kaltainen yli- ja väkisin yrittäminen. Lopussa kuitenkin kiitos seisoi ja ratkaisijat löytyivät penkiltä: Arto Käsmä syötti laitaan Mikko Rantalalle, joka nousi, kavensi ja laukoi. Maali oli käänteiseen päätyyn toisinto Metron edellisen pelin osumasta.

"Peli oli 1. puoliajalla täysin meidän kontrollissa, mutta teimme ottelusta itsellemme liian vaikean", pelaajavalmentaja Emmanuel Etchu murehti.

"Tauon jälkeen tempo laski ja yksi virhe oli maksaa meille kolme pistettä."

Kotijoukkue sai ansaitut kehut valmentajalta, vaikka OuJK:n menestys tässä pelissä lepäsikin paljolti Elsisen huipputorjunnoissa.

"OuJK on loistojoukkue, mutta tasapeli on vähintäänkin oikeutettu tulos."

Kärkipelin tasatulos merkitsi Nelosen tilanteen mutkistumista entisestään. OuJK nousi pisteellä ohi ensimmäisen tappion kärsineen FC Netsin. Seuraavassa aallossa tulevat FC Kurenpojat, Ajax Sarkkiranta ja MetroStars, joilla kaikilla on 28 pistettä. Koko kärkiviisikolla on 14 ottelua takanaan.

Kärkitaistoon yrittää mukaan vielä Oulun Reipas, jonka pistepussiin on kertynyt 24 tikkiä 13 ottelusta.

MetroStars kohtaa sunnuntaina putoamisviivan päällä kieppuvan FC RAI:n. Valmentaja Etchulla oli heti pelin jälkeen selvät sävelet sunnuntaiksi.