FC OPA HALAJAA VALTAISTUIMELLE

28.6.2008

Kun joukkueen nimi on Kuninkaat millä kielellä tahansa, saa tottua lukemaan milloin valtikan poisotoista ja milloin vallankaappauksista. Näin tälläkin kertaa: FC OPA haluaa nousta valtaistuimelle, kun se kohtaa huomenna Kings Kuopion Castrenissa klo 15 alkavassa ottelussa. EM-finaalista johtuen ottelu alkaa jo iltapäivällä.

Muut sarjan joukkueet ovat kesälomilla lukuunottamatta FC YPA:aa ja OLS:aa, jotka kohtasivat eilen Ylivieskassa. FC OPA:n ja Kingsin kesäloman typisti kuopiolaisten pyynnöstä sarjapalaverissa tehty ottelusiirto, jolla he välttivät pitkän arkipelimatkan. FC OPA:n osalta se tarkoittaa loman lyhentymistä jopa viikolla, mutta toisaalta yksi otteluruuhkia aiheuttava arkipeli on poissa kalenterista.

Ennen juhannusta FC OPA kaiveli kadoksissa ollutta maalijyväänsä ja herkutteli 5-1 voiton sarjajumbosta TUS:sta. Näitä maaleja kaipaillaankin kipeästi, jos piikkipaikalla olevan OPS:n etumatkaa aikoo kuroa umpeen.

Yhdeksäntenä sarjassa olevan FC OPA:n puolustus on ollut tähän mennessä sarjan neljänneksi pitävin. Vähemmän takaiskuosumia ovat päästäneet vain GBK (5), FC Kiisto (6) ja OPS (6). Puolustukseen kaipaa kuitenkin lisää huolellisuutta, sillä esimerkiksi TUS teki maalinsa käytännössä ainoasta paikastaan. Kovemmissa otteluissa tällaiset maalit saattavat olla niitä ratkaisevia.

FC OPA:n joukkueenjohtaja Lauri Kauppinen saa raapustaa huomenna täyden listan miehiä ottelupöytäkirjaan. Itämiehitys on tällä kertaa niukempi, sillä maalivahti Sergey Kosov on vielä kotimaassaan ja Volodymyr Kilikevychin TUS-ottelussa pyörähtänyt nilkka ei kestä pelaamista. Kosovia kakkosmaalivahtina paikkaa pian armeijasta kotiutuva Mikko Mäkäräinen.

Luottotoppari Augustine Jibrin on pyöräyttänyt harjoituksissa nilkkansa pariinkin otteeseen, mutta lienee mitä suurimmalla todennäköisyydellä iskukunnossa sunnuntain ottelussa.

Pelaajarintamalta kuuluu myös positiivisempaa uutista. Kevättalvella tehdystä polvileikkauksesta toipuva Kim Kaijalainen on istunut jo muutaman kerran penkillä ja tehnee nyt paluun tositoimiin. Myös sitkeistä vatsalihasvaivoista kärsinyt Juho Sassi on tervehtynyt ja on kokoonpanossa.

Kings Kuopio on tällä hetkellä ensimmäisellä putoajan paikalla. Se on seitsemästä pelistä kerännyt neljä pistettä voitettuaan kotistadionilla FC YPA:n ja pelattuaan niin ikään kotona SJK:n kanssa tasan. Ennen juhannusta Kings otti rökäleet Pietarsaaressa JBK:lta maalein 1-5.

Kings on lukuunottamatta viimeistä ottelua pelannut vähämaalisia pelejä. Sen puolustus onkin sangen tiivis ja pienet virheet ovat näkyneet ratkaisevasti tulostaululla. Kingsin viidestä tappiosta neljä onkin tullut yhden maalin erolla. Näin ollen sunnuntaista voi odottaa vähämaalista ja nyt em. yksi osuma voikin olla ratkaiseva.

Kingsin alkukauden erikoisuuksiin kuuluu sen otteluohjelma. Joukkue pelasi viisi ensimmäistä sarjaotteluaan kotikentällä ja nyt se tahkoaa neljän pelin vierasrundia. Se ei voi olla näkymättä joukkueen suorituksessa. Kings osoitti kuitenkin vaarallisuutensa esimerkiksi OPS:aa vastaan, kun Kings johti sarjajohtajaa vastaan, mutta Palloseura käänsi vajaallakin ottelun 2-1 voitoksi.