NOLLAKERHOLAINEN VIERAANA OULUSSA

15.6.2008

FC OPA:n viimeinen kotiottelu ennen juhannusta pelataan tänään Castrenissa klo 18:30 alkaen. Vieraana on sarjajumbo ja nollakerholainen TUS Kruunupyystä. Mainittakoon tässä vaiheessa myös seuran kotikylä Teerijärvi, sillä paikalliset ovat edelleen tarkkoja omasta identiteetistään, vaikka kunta liitettiin Kruunupyyhyn yhdessä Alavetelin kanssa jo vuonna 1969.

Katsaus sarjataulukkoon aiheuttaa pään pyöritystä. Pelattujen otteluiden eri määrä häiritsee tulkintaa, mutta tärkein huomio kohdistuukin seurojen maalieroihin. Taulukossa kolmantena olevalla Kraftilla ja neljäntenä olevella VPS-junioreilla on negatiivinen maaliero, kun taas esimerkiksi sijalla 10 olevalla SJK:lla se on plussalla ja putoamisviivan alapuolella olevalla Kings Kuopiolla vain niukasti pakkasella.

Maalieroon kulminoituu myös FC OPA:n alkukauden menestys tai menestymättömyys. Yhdeksän tehtyä maalia seitsemässä ottelussa kertoo kaiken olennaisen. Tekemällä 1,3 maalia ottelua kohden ei sarjassa montaa voittoa oteta tai jos otetaan, on alakerran pysyttävä erittäin tiiviinä.

Puolustus onkin pysynyt kuosissaan, sillä omissa on soinut vain seitsemästi. FC OPA:n keskimääräisesti yleisin lopputulos on tällä kaudella ollut 1-1 tasapeli.

Tämän päivän vastustaja, sarjanousija TUS on taulukon viimeisenä eikä tilanne näytä kovinkaan ruusuiselta. Sen pistetili on avaamatta, tehtyjä maaleja on vain kaksi ja päästettyjä peräti 30. TUS:n maalieroa rumentaa – kuten toisaalla paljolti myös kaunistaa – 0-10 murskatappio Norrvalla FF:lle.

 

Monikaan ei voi olla esittämättä kysymystä, onko TUS oikeassa sarjassa? Miksei olisi, pelaamallahan se on paikkansa saanut. Kuitenkin edessä on mittava työsarka, jos TUS aikoo sarjasopimuksensa uusia.

 

Pelkällä olankohautuksella TUS:aa ei siltikään voi sivuuttaa. Puolivaloilla tai edes hitusenkaan löysäilemällä tällä sarjatasolla ottaa ns. ohraleipä, oli toisella kenttäpuoliskolla  mikä joukkue tahansa. Viimeksi TUS voitti  cupissa suurin nousutoivein sarjaan lähteneen GBK:n, joten tarpeeksi vakavasti otettava vastus FC OPA:lla on edessään.

 

Sarjassa tiukimmille TUS:n kanssa on joutunut FC YPA, joka voitti kotikentällään 2-1. Avausottelussaan TUS hävisi kotona PK-37:lle 0-1. Vaakakupin toisella puolella ovat käsittämättömät tappiot Norrvallalle 0-10 ja Seinäjoen Jalkapallokerholle 1-8.


FC OPA:lla on alla cup-tappio Jarolle 1-4 ja sarjahäviö Norrvalla FF:lle 1-2. Edellisen kerran joukkue pääsi pisteiden makuun pari viikkoa sitten voittamalla Iisalmessa PK-37:n maalein 3-0.

 

Tämän päivän joukkueessa tapahtuu joitakin muutoksia. Alex Arinze ja Sami Hyvärinen vapautuvat pelikiellosta, joten he tekevät paluun kokoonpanoon. Cup-ottelun jobinposti oli Ollon nilkkavamma, jonka vakavuus on vielä auki.