Taukoa pelaamisesta pitänyt Jussi Jarva päätti ruveta tehokkaaksi.
Aarne Hautajärvi ja Matti Kullas suojelevat maalia.
Teemu Kähkönen kamppailee viimeiseen asti.
Michael Ozor parantaa peli peliltä.

MetroStars otti kolmannen peräkkäisen voiton ja lähti hyvillä mielin kesälomille. Leppoisassa puolenpäivän reippailuhetkessä kaatui Oulun Reipas selvin luvuin 4-0 (1-0).

Kovin häävejä lähtökohtia otteluun Reipas ei tarjonnut. Vierailija tuli Lintulaan kymmenen pelaajan voimin, mutta sai aukkonsa paikattua yhden matti myöhäisen saavuttua peliin. OuRe joutui kuitenkin nopeasti vajaalle yhden pelaajan otettua toisen keltaisen liian kärkkäästä vihellystoiminnan arvostelusta.

Voittonumerot olisivat voineet olla leveämmätkin. MetroStars kuitenkin tyytyi pitämään yllä enemmän harjoitusten loppupelin tempoa ja tasoa kuin murskaamaan vastustajansa maanrakoon. Pelin hallinta oli selvää, mutta vauhti ottelussa oli hidasta ja maalipaikkojen hyväksikäyttö olisi voinut olla parempikin.

MetroStars jopa vastasi Reippaan kahdesta parhaasta maalipaikasta. Heti avausosuman jälkeen OuRe sai hyvän höykkäyksen ja Aarne Hautajärvi yritti irtopallon purkua kulmaksi. Pallo sai kierrettä alleen ja osuikin tolppaan. Toisella puoliajalla Metron maalivahti Matti Kullas joutui venymään ainoan kerran, kun Michael Ozorin purkupusku lähti taakse päin kohti omaa maalia.

Ottelun tehomies oli Jussi Jarva, joka jatkuvien työesteiden vuoksi pelasi ensimmäistä kertaa sitten sarja-avauksen. Jarva ehti olla kentällä vain kuusi minuuttia, kunnes viimeisteli ensimmäisen maalinsa. Kruunu päivälle tuli parikymmentä minuuttia myöhemmin toisen osuman muodossa. Hautajärvi ja Timo Heikkilä tekivät muut maalit.

Tänään oli siis MetroStarsin viimeinen ottelu ennen pitkää kesälomaa. Joukkue palaa pelikentille heinäkuun puolivälin jälkeen, jolloin heti koetellaan hermoja pisimmän matkapelin muodossa. MetroStars vierailee syyskierroksen avauksessaan Kajaanin Spartakin kotikentällä paikallisessa Liikuntapuistossa.

MetroStars lähtee kesälomalle sarjataulukon ykköspaikalla. Vahtivuoro kärjessä mitä todennäköisimmin vaihtuu, sillä neljän pisteen etumatka ei riitä, jos ja kun pahimmat kilpakumppanit rästipeleistään voittoja nappaavat.

Pahimpia uhkaajia on neljä. Niistä toisena oleva FC Nets (9 ottelua, 19 pistettä) ja viidentenä oleva Oulun Jalkapalloklubi (8/16) pystyvät hurauttamaan täydellä pistepotilla MetroStarsin ohi. Lisäksi hajuraon päähän voi päästä neljäntenä oleva FC Kurenpojat (9/16) sekä tappituntumalle seitsemäntenä oleva FC Raahe (8/14).

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre