Michael Ozor ja Janne Myllylä piiritettynä.
Tässä syntyy ottelun voittomaali.
Myös Mika Koski onnistui maalinteossa.
Älkää naurako meille!

MetroStars palasi voittokantaan Castrenissa tänään. Hieman nihkeän puurtamisen jälkeen Nelosen häntäpäähän kuuluva JS Hercules kaatui 2-1 (1-0).

Ensimmäisellä puoliajalla pallo pysyi muutamaa ensimmäistä minuuttia lukuunottamatta hyvin MetroStarsin hallussa. Pelin dominointi oli niin korkealla tasolla, ettei Matti Kullaksen tarvinut maalillaan muuta kuin katsella tapahtumia.

Toisessa päässä oli tutun vaikeaa viimeistelyssä. Laukaukset ja puskut viuhuivat pääosin ohi ja/tai yli oikean kohteensa, joten Kullaksen virkaveljellä Miska Visurilla ei ollut liian vaikea työsarka. Lisäksi kulmapotkut olivat MetroStarsilla läpi ottelun huonoja. Pelkästään taukoon mennessä niitä oli tuhrittu kahdeksan kappaletta.

Kesken avausjakson tapahtui se, mitä tällaisissa peleissä monesti tapahtuu. JS Hercules sai yhden ainoan tekopaikan ja hupsista, maaliinhan se meni. Kullas epäonnistui palautuksen purussa ja loppujen lopuksi Juho Syrjä pääsi iskemään tyhjiin.

Tauolla valmennusjohto vaihtoi MetroStarsin ryhmitystä. Teemu Kärenlampi putosi toppariksi ja kärkeen lähti lisää voimaa Arto Käsmän muodossa. Puoliajan jälkeen Metron taisteluilme olikin aivan eri luokkaa kuin ennen taukoa.

Tasoitukseenkin tarvittiin ripaus taistelumieltä. Joonas Sohlo kokeili jälleen onneaan 20 metristä ja veto osui ylärimaan. Paluupallon kävi survomassa sisään Mika Koski, jonka tavaramerkkeihin tällaisten tekopaikkojen haistaminen kuuluu. Voittomaalin teki Arto Käsmä.

Ottelun viime hetkillä JS Hercules pääsi jonkin verran painostamaan, mutta enempää maaleja ei nähty.

"Ei ollut helppo peli meille. Hyvän työn pojat kuitenkin tekivät", valmentaja Emmanuel Etchu huokaisi pelin tauottua.

"Ensimmäisen puoliajan vain kävelimme kentällä, mutta toisella tulimme takaisin peliin mukaan. Tempo oli paljon parempi tauon jälkeen."

Etchu löysi myös yhden selkeän ongelmakohdan, johon hän kaipaa ratkaisua.

"Laukausten osoite oli ongelma."

MetroStars nousi takaisin Nelosen kärkipaikalle menetettyään sen eilen FC Kurenpoikien otettua murskavoiton Spartakista. MetroStars ja FCK ovat pisteiden valossa pienellä karkumatkalla, mutta pahimmat uhkaajat OuJK ja FC Nets ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin kärkikaksikko.

MetroStarsin kevätkausi päättyy ensi viikolla. Seuraava ottelu pelataan FC RAI/2:n eli ns. Ylirantajengin vieraana Lintulassa torstaina. Viimeinen rutistus ennen kesälomaa on lauantaina kotiottelu Oulun Reipasta vastaan. Kohtaaminen on myös Lintulassa.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre