FC OPA:n puolustuksella riitti töitä.
Sairasloma ei vienyt Janne Kauppilan pelitaitoja.
Jari Sara estää Sergii Shakhovin menoa.
Augustine Jibrin lähikontaktissa Mikko Hyyrysen kanssa.

Veikkausliigassa pelaava FF Jaro kävi tekemässä Oulussa sen, mitä tarvitsi tehdä. Se näytti niukkalukuiselle oululaiskatsomolle sekä FC OPA:lle kahden sarjaportaan eron ja meni Suomen Cupin 6. kierrokselle maalein 4-1 (2-0).

Ottelu ratkesi käytännössä neljässä minuutissa, kun FF Jaro oli paukutellut kaksi maalia FC OPA:n verkkoon. Sebastian Mannström järjesti pietarsaarelaisten ensimmäisen osuman laittamalla Jimmy Warghin laukauksen jäljiltä pyörineen irtopallon maaliin. Toinen osuma syntyi pilkulta, kun Ville Lindgrenin käsivirheestä tuomitun rankkarin veti sisään Mikko Hyyrynen.

FC OPA:n pelatessa enemmän puolustusvoittoisella taktiikalla FF Jaro pääsi hallitsemaan ottelua. Sen hallinta oli lähes totaalista mutta näennäistä, sillä se ei päässyt muutamia erikoistilanteita lukuunottamatta vaarallisiin maalintekopaikkoihin.

Ottelun käytännössä ratkettua FC OPA heitti tauolla kehiin kaksi hyökkääjää ja peliin alkoikin tulla ensijakson kävelemisen jälkeen rutkasti lisää vauhtia. Jaro kuitenkin päätti pyristelyn tekemällä jo kolmen minuutin jälkeen kolmannen maalinsa. Pietarsaarelaisten monivuotinen luottomies Wargh kruunasi hyvän päivänsä nostamalla pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin FC OPA sai kuparisensa rikki, kun Sergii Shakhov sai pallon maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin - yhden tulkinnan mukaan paitsiona, toisen maalivahdin häirintänä.

FC OPA:n ainokainen syntyi Mika Kosken tekemänä. Papa Niang hautoi palloa kahden jarolaisen puristuksessa eikä syöttänyt, vaikka Janne Kauppila oli alempana vapaana. Kauppila riisti myöhemmin pallon ja syötti Kosken vapaaksi. Koski sijoitti tarkasti pallon maaliin tolpan kautta ohi Jaron veräjänvahdin Antti-Jussi Karnion. Koski oli ehtinyt olla noin minuutin kentällä ja sai ensikosketuksellaan maalitilin auki.

FC OPA painoi loppuajan päälle ja sai muutaman makoisan tekopaikan. FF Jaro kävi kuitenkin vielä kaunistelemassa voittolukemia kulmapotkusta ja lähti hymyssä suin Ruotsin matkalle.

"Tärkein on saavutettu. Taukoa on ollut, joten lähdimme pelaamaan ja esitys oli hyvä", tyytyi FF Jaron valmentaja Mika Laurikainen toteamaan.

"Kaverit rupesivat varmistelemaan ja se meinasi kostautua."

"FC OPA on erittäin ryhdikäs joukkue. Siltä voi odottaa sijoituksia Kakkosen kärkipäästä", Laurikainen lateli tyypilliset kohteliaisuudet alempisarjalaiselleen ja toivotti hyvää kauden jatkoa.

Turun ajoilta Laurikaiselle tuttu FC OPA:n valmentaja Jyrki Kylmälä ei liiemmin ollut pettynyt tulokseen, vaikka jatkopaikkaa ei herunutkaan. Kaikkein vakavimmaksi ilmeen veti reisivammasta toipuneen Ollon pahannäköinen nilkkavamma.

"Lähdimme siitä, että ensimmäisellä puoliajalla peli voidaan hävitä muttei voittaa. Siksi puolustamista oli mietitty uusiksi ja se toimi ihan hyvin 15 minuuttia", Kylmälä totesi.

"Toiselle puoliajalle tuli pari vaihtoa ja hyökkäävämpi systeemi. Käskin lähteä nauttimaan, sillä tällaisia pelejä ei kaudessa kovin montaa eteen tule."

Kylmälän mielestä joukkueen ilme toisella puoliajalla oli iloinen ja positiivinen, mutta yksi - tuttu - vika oli ylitse muiden.

"Kyllähän viimeistelymme Jaroon verrattuna oli lapsenkengissä."

Jotain hyvääkin valmentajan työsarkaan cupin tappiosta jäi käteen.

"Sunnuntaina voi olla positiivinen ilme."

Cup on tältä erää FC OPA:n osalta päättynyt. Vanhan kliseen mukaan joukkue voi nyt keskittyä sarjaan. Ensi sunnuntaina vastaan tulee vielä pisteittä Kakkosen C-lohkossa majaileva TUS, joka tänään yllätti cupissa GBK:n 2-1. TUS-ottelun jälkeen FC OPA vetäytyy kahdeksan päivän kesälomalle.

FF Jaro      Jonas Portin
Palkintoraadissa oli tällä kertaa edustus AC Oulusta. Raadin jäseninä olivat joukkueenjohtaja Pasi Moilanen, maalivahtivalmentaja Mikko Väänänen ja keskikenttäpelaaja Dominic Yobe. Palkintoina oli Oy Herman Anderssonin lahjoittamat, aiemmin tutuksi tulleet juomapullojen luomujäähdyttäjät eli kiviset ns. pullopullot.