Joonas Sohlo puski kulmasta avausmaalin.
Henri Karppinen onnistui pilkulta.
Teemu Kähkönen kokeili pakin tonttia.
Mikko Rantala viimeisteli neljännen maalin.

Parikymmentä minuuttia kestänyt tehopurskaus riitti takaamaan MetroStarsille voiton Ajax Sarkkirannasta. Kempeleessä iltaa paistateltiin MetroStarsin 4-1 (3-0) voiton merkeissä.

Joskus on tuskailtu vaihtomiesten puutteen vuoksi. Tämän illan jäljiltä voisi todeta, että kuka niitä vaihtomiehiä kaipaa. Joukkueen taisteluilme oli todella jäätävä ja kaikki tekivät 100-prosenttisesti töitä täyden pistepotin eteen.

MetroStars lähti otteluun kahdella vaihtopelaajalla, joista toinen oli vain hätävarana polvivaivan vuoksi. Ajax Sarkkiranta sen sijaan nimesi pöytäkirjaan peräti 19 miestä. Takaraivossa olikin pelko, että vastustaja juoksuttaa MetroStarsin uuvuksiin, mutta toisin kävi.

FC Kurenpoikia vastaan pelatussa ottelussa mikään ei tuntunut onnistuvan, mutta nyt jäi täysin päinvastainen tunnelma. Heti ottelun 2. minuutilla kotijoukkue sai kylmää vettä pelipaidan alle, kun Joonas Sohlo puski Henri Karppisen antaman kulmapotkun verkon perukoille.

Toinen maali syntyi rangaistuspotkusta Sakari Kiljanderin jouduttua kaatamaan karussa olleen Casey Sargesonin. Karppinen asteli pallon taakse eikä pilkussaan erehtynyt. Maalia edeltäneellä kymmenminuuttisella MetroStarsilla oli pari-kolme hyvää paikkaa lisätä maalitiliään.

Sargeson oli viiden minuutin kuluttua rankkarimaalista jälleen vauhdissa pujottelemalla useamman Ajax-puolustajan ohitse. Sargesonin vedon maalivahti vielä torjui, mutta Timo Heikkilän vetämä paluupallo löysi vastustamattomasti tiensä verkkoon.

Sargeson teki hienoa esityötä myös neljänteen osumaan, mutta jäi siinäkin ilman tehomerkintöjä. Hän keskitti vasemmalta kohti maalia, jossa Heikkilä jatkoi päällä Mikko Rantalalle. Vaikka loppuun asti joukkue yritti, Sargeson jäi tällä kertaa ilman virallisia pistemerkintöjä.

Maalien lisäksi MetroStarsilla oli ehkä kolme todella näyttävän näköistä tuhannen taalan paikkaa. Juuri ennen kolmatta maalia Sohlo pääsi volleystä vetämään, mutta maalivahti poimi yhtä näyttävästi pallon vasemmasta ylänurkasta. Sohlo kokeili toisella puoliajalla jälleen vetoa 20 metristä, mutta osui vain tolppaan.

Kaiken kaikkiaan MetroStarsin peli oli tänään todella näyttävää. Syöttöpeli kulki ja maalipaikkoja käytettiin hienosti hyödyksi. Siitä iloitsi myös joukkueen pelaajavalmentaja Emmanuel Etchu.

"Pelasimme ehdottomasti parhaan pelimme tänään. Pelijärjestelmä toimi, rakensimme hyvin peliä ja syöttöpelimme kulki loistavasti. Joukkuepelaamisessa teimme loistotyötä."

MetroStars teki voitollaan uuden ennätyksen tappiottomien pelien sarjassa. Joukkue on hävinnyt avauskierroksella ja sen jälkeen ottanut kaikista kuudesta pelaamastaan ottelusta vähintään tasapelin. Viime vuotinen edellinen ennätys oli viisi peräkkäistä tappiotonta ottelua.

Ennätyksen rikkoneella voitolla paikka sarjataulukon ykkösenä säilyi. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Oulun Reipas on tällä hetkellä pahin uhkaaja, jonka MetroStars kohtaa kevätkierroksen päätteeksi kesäkuun puolivälissä. OuRe:lla on 12 pistettä kuten on myös FC Kurenpojilla.

Tästä päivästä mainittuna kiitoksen ansaitsevat kempeleläiset asukkaat. Paikalla oli Nelosen ottelua seuraamassa satakunta katsojaa. Osa heistä oli ohikulkoita poistumassa jonkinlaisesta yleisurheilukoulusta, mutta pidempään katsomassa olleitakin oli varmasti reippaasti yli 50.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre