Joonas Sohlo pamautti kuukauden maalin.
Mika Koskella ja Timo Heikkilällä ei ollut kärjessä tuuri kohdallaan.
Henri Karppinen vauhdissa vasemmalla.
Emmanuel Etchu pysyi pelissä täydet minuutit.

Nelosen kärkikamppailu käytiin Pateniemen tekonurmella. Pitkää palloa ja sumppupuolustusta pelannut FC Kurenpojat onnistui nipistämään MetroStarsin tasapeliin 1-1 (0-1).

Pelitapahtumien perusteella ensimmäinen puoliaika ennakoi ottelusta vähämaalista, ehkä jopa 0-0:n nyhjäämistä. FC Kurenpojat pelasi pitkää ja puolusti uhrautuvaisesti omaa maaliaan käymällä vastustajan pallolliseen mieheen kiinni välillä jopa kolmellakin pelaajalla.

Pelin hallinta oli pääosin MetroStarsilla, joka loi myös paremmat tekopaikat kuin naapuri. FC Kurenpojilla oli ennen taukoa pari tiukempaa tilannetta ja MetroStars pääsi lähinnä yrittämään erikoistilannemaaleja kulmista sekä vapaapotkuista.

Pelissä kävi, kuten monissa tämän kaltaisissa otteluissa käy. Kesken pyörityksen vastustajan pelaaja oli turvallaan viivojen väärällä puolella ja pallo oli vihelletty pilkulle. Rikottu pelaaja Toni Kuopusjärvi kävi itse kiskaisemassa rankkarin ohi hyvin torjuneen Mikko Mäkäräisen.

Vastustajan avausmaalin jälkeen MetroStarsin takaraivoon rakentui psykologinen muuri, joka sai maalinteon tuntumaan todella vaikealta. Oli kuin FC Kurenpoikien puiden välissä olisi ollut näkymätön ja rikkoutumaton lasiseinä. Pudasjärvisten maalivahti, parhaana palkittu Pasi Ahvensalmi myös pelasi hienon ottelun ja oli omalta osaltaan aiheuttamassa lisää tuskaa kotijoukkueelle.

Toinen puoliaika oli lähes toisinto ensimmäisestä. Vaaka kallistui enemmän MetroStarsin hyväksi ja pelaamalla tehtyjä maalipaikkojakin alkoi syntyä aivan toisella lailla kuin ennen taukoa.

FC Kurenpojat ei päässyt ollenkaan vierailemaan toisessa päässä aivan loppuminuutteja lukuunottamatta. MetroStarsin pyöreä nolla vaan pysyi sitkeästi tulostaululla, kun mikään yritys ei tuottanut tulosta. Tällä kertaa MetroStarsilla ei ollut yhtään hyökkääjää vaihtopenkillä, joten ketään ei ollut heitettävissä kehiin (parempaa?) onneaan kokeilemaan.

Helpotuksen huokaus kuului kotijoukkueen vaihtopenkiltä vasta viisi minuuttia ennen loppua. Joonas Sohlo täräytti noin 20 metristä sellaisen unelmavedon aivan oikeaan yläkulmaan, että sitä voi muistella vanhoilla päivillä useampaankin kertaan. Sitä vetoa ei olisi torjunut edes itse Peter Schmeichel.

Tasapeli lopetti tällä kertaa MetroStarsin voittoennätyksen jahtaamisen. Viime kaudella joukkue voitti heinä-elokuun vaihteessa neljä ottelua perätysten, mutta nyt lukema jäi kolmeen.

Sen sijaan perättäisten tappiottomien otteluiden ennätys on mahdollista rikkoa seuraavassa ottelussa. Se pelataan jo tiistaina Ajax Sarkkirantaa vastaan Kempeleessä Sarkkirannan tekonurmella. MetroStarsin onnistui viime kaudella pelata viisi ottelua putkeen ilman häviötä, mikä on tiistaina mahdollisuus ylittää.

Taulukossa asema sarjan kärjessä säilyi maalieron turvin ennen FC Kurenpoikia. Kummallekin tuli kuitenkin yksi peli lisää ja taustalla väijyvät yhdeksässä pisteessä mm. viiden ottelun FC Nets ja neljän ottelun Oulun Reipas. Liikettä sarjataulukkoon voi olla tiedossa tiistaina ja keskiviikkona, kun sarjassa pelataan kuuden ottelun kierros.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre