NELOSEN KÄRKIKAMPPAILU TÄNÄÄN

25.5.2008


MetroStars ja FC Kurenpojat taistelevat tänään Nelosen piikkipaikasta. Joukkueet kohtaavat Pateniemen tekonurmella klo 16 alkavassa ottelussa. Alkuperäinen kenttä oli Heinäpään tekonurmi ja alkamisaika klo 12, mutta ottelu joutui väistämään pikkujunioreiden piirisarjaturnausta.

Panoksena pöydällä on Nelosen johtopaikka ainakin seuraavaan kierrokseen eli ensi tiistaihin saakka. MetroStars ja FC Kurenpojat ovat tasapistein lohkon kärjessä oululaisten maalieron ollessa +8 ja pudasjärvisten +4. Kolmantena kolkuttelee myös kymmenessä pisteessä Ajax Sarkkiranta, mutta se on pelannut jo kaksi ottelua enemmän.

Takana hengittää niskaan yhdeksän pisteen kolmikko, johon kuuluvat OuJK, OuRe ja FC Nets. Lauantain ilahduttavin uutinen oli FC Netsin jääminen tasapeliin FC Raahen kanssa. Sen sijaan takaa on kovaa vauhtia tulossa Oulun Reipas, jolla on vasta neljä ottelua pelattuna.

MetroStarsilla ja FC Kurenpojilla on mielenkiintoisia muistoja toisistaan. Samaisella kentällä Pateniemessä keväällä 2006 MetroStars otti historian suurimman voittonsa FCK:n kakkosjoukkueesta maalein 10-2. Vastavierailu pohjoiseen tehtiin mielenkiintoisissa merkeissä, kun kentälle joutuivat menemään Metron taustahahmotkin ja taistelivat tasapelin.

MetroStarsin joukkue on tänään todennäköisesti pienikokoinen. Loukkaantuneista pelaajista Janne Myllylä ja Jaakko Kovalainen eivät ole pelikuntoisia eikä myöskään reitensä PaTe:a vastaan Rajakylän betonilla loukannut Casey Sargeson ole kokoonpanossa. Myös muita poissaolijoita riittää.