MAALEJA HYVÄLLÄ JA HUONOLLA PELILLÄ

20.5.2008

Teemu Kähkönen vääntää pallosta vastustajan kanssa.
Teemu Kähkönen vääntää pallosta vastustajan kanssa.
Emmanuel Etchu kieli keskellä suuta.
Emmanuel Etchu kieli keskellä suuta.
Mikko Rantala ja Timo Heikkilä muurissa.
Mikko Rantala ja Timo Heikkilä muurissa.
Joonas Sohlo hätyyttelee vastustajan maalivahtia.
Joonas Sohlo hätyyttelee vastustajan maalivahtia.

MetroStars otti kolmannen peräkkäisen voittonsa tämän kauden Nelosessa ja nousi samalla sarjakärkeen. Pattijoen Tempaus kaatui Talvikkipuistossa maalein 4-2 (2-0).

MetroStarsin esitys oli kuin toisinto puolentoista viikon takaisesta OuJK -ottelusta. Nyt vain osat vaihtuivat ympäri. Ensimmäinen puoliaika oli loistavaa peliä ja kentän dominointi todella vakuuttavalla tasolla. Tauon jälkeen ote kirposi ja PaTe pääsi leikkiin mukaan.

Toisen puoliajan huonompaan esitykseen saattoi aivan hyvin olla syynä ns. ultra-dickinson, kun MetroStars vaihtoi peräti viisi pelaajaa yhdellä kertaa. Näin monen uuden miehen sovittaminen koneistoon ottaa aikansa ja PaTe käytti sitä tilaisuuttaan hyväksi.

Yhteen vierasjoukkueen aseeseen MetroStars ei löytänyt lääkettä. Volttisivurajaheittonsa huhtikuun ottelussa metrolaisille tutuksi tehnyt Ari-Petteri Äijälä oli jälleen mukana ja aiheutti harmaita hiuksia, vaikka sen vaarallisuus tiedettiinkin. Tästä erikoisaseesta tuli PaTe:n molemmat maalit, jotka puskivat sisään Harri Nissinen ja Sami Antinoja.

PaTe:n avausmaali näytti kaukaa jopa menneen suoraan heitosta sisään, mutta kaiketi Nissinen ehti hiukan päineen väliin, jotta osuma voitiin hyväksyä. PaTe teki vapaapotkun jälkitilanteesta kolmannenkin maalin, mutta se hylättiin paitsiona.

Ottelun komeimman maalin teki ehdottomasti Arto Käsmä, jonka vapaapotku vasemmalla jalalla upposi vastustamattomasti PaTe:n maalivahdin selän taakse. Maali oli sitä ominta Käsmää, missä hän on jäätävän hyvä ja täysin arvaamaton vastustajalleen. Käsmän osuma oli myös tärkeä siksi, että sillä karattiin lopullisesti PaTe:n ulottumattomiin.

Vaikka kotijoukkue pelasikin ensimmäisellä puoliajalla loistavaa jalkapalloa, tarvittiin silti yksi musta minuutti johtoaseman saavuttamiseen. Timo Heikkilä ja Mika Koski tekivät lyhyen ajan sisään maalit, joilla taukojohto sinetöitiin. 

"Metro pelasi jälleen kerran loisto-ottelun. Miehistö pelaa joukkueena hienosti ja uusi pelijärjestelmä toimii moitteetta", pelaajavalmentaja Emmenuel Etchu tyytyi toteamaan.

MetroStars nousi siis Nelosen kärkeen. Se on tasapisteissä Ajax Sarkkirannan kanssa, mutta huomattavasti parempi maaliero seuloo MetroStarsin ykköseksi. Metrolla on myös kempeleläisiin verrattuna yksi peli vähemmän pelattuna.

Suurempi uhka kärkipaikalle on tällä hetkellä FC Nets, jolla on neljästä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Nets voi karauttaa ainakin hetkeksi ohi lauantaina, kun se kohtaa FC Raahen. MetroStarsin seuraava peli on ensi sunnuntaina FC Kurenpoikia vastaan.

 Kuvat: (C) 2008, Kari Väre

 Ti 20.05.2008, Talvikkipuisto
 Nelonen, Oulun lohko

MetroStars - PaTe 4-2 (2-0)
20. 1-0 Timo Heikkilä
21. 2-0 Mika Koski
53. 2-1 Harri Nissinen
64. 3-1 Arto Käsmä
71. 4-1 Casey Sargeson
77. 4-2 Sami Antinoja
Yleisöä: 16
Erotuomari: Keijo Siniaalto      

 MetroStars
Avauskokoonpano Vaihdot
ETCHU Emmanuel -70
HEIKKILÄ Jari -77
HEIKKILÄ Timo -46 +77
IINATTI Tuomo -46 +70
KARPPINEN Henri             -46
KOSKI Mika -46 +85
KULLAS Matti (mv)
KÄRENLAMPI Teemu
RANTALA Mikko -26 +68
SOHLO Joonas
VEIJONEN Petri -46
Vaihtopelaajat
KUUSELA Jesse +46
KÄHKÖNEN Teemu +26 -68 +88
KÄSMÄ Arto +46
SARGESON Casey +46 -88
SILTALA Petri +46
VALKAMA Ville +46 -85