VÄISÄNEN VAHVISTAA MIEHISTÖÄ

10.5.2008

Ville Väisänen.
Ville Väisänen.
Volodymyr Kilikevych.
Volodymyr Kilikevych.

FC OPA on solminut kuukauden mittaisen sopimuksen oululaislähtöisen pelaajan Ville Väisäsen kanssa. Väisänen paikkaa mittavalla kokemuksellaan toisten vastaavien pelaajien jättämää aukkoa joukkueen kokoonpanossa.

Kuukauden pestinsä jälkeen Väisänen muuttaa neljäksi viikoksi Englantiin opiskeluita varten. Sen jälkeen pelaajan tilanne on avoin, mutta FC OPA:lla on neuvotteluoptiot Väisäsen kanssa. Siirtyminen muualle on mahdollista vasta elokuussa, jolloin kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa ja esimerkiksi edustusoikeuden muutos Ykköseen tai Veikkausliigaan on mahdollista.

Väisänen edusti viimeksi Kakkosessa paikalliskilpailija Oulun Palloseuraa, jossa hän pelasi topparin tontilla. FC OPA:ssa häntä kaavaillaan ns. kymppipaikalle, mikä vapauttaa lisävoimia ja -vaihtoehtoja hyökkäykseen. Erityisesti tämä koskee Papa Niangia, joka voi näyttää taitojaan kärkipelaajana.

Väisänen on pelannut mm. puolenkymmentä A-maaottelua ja esiintynyt yhteensä 107 liigaottelussa, joissa hän on tehnyt 13 maalia. OTP:n kasvatti on liigaurallaan edustanut FC Jazzia, TPV Tamperetta, FC Lahtea, FC Hakaa ja FF Jaroa. Ulkomaisista seuroista meriittilistalta löytyvät De Graafschap (Hollanti), Ethnikos Asteras (Kreikka), Bryne (Norja) ja Ljungskile (Ruotsi).

Posti toi Kilikevychin peliluvan

Väisäsen lisäksi huomiseen otteluun Närpes Kraftia vastaan liittyy myös toinen uusi pelaaja. FC OPA:n mukana jonkin aikaa ollut 24-vuotias ukrainalaishyökkääjä Volodymyr Kilikevych sai viikolla peliluvan ja on edustuskelpoinen sunnuntaina. Peliluvan saapumisen myötä Kilikevychin vuoden mittainen pelaajasopimus astui samalla voimaan.