Timo Heikkilä saa nuhteita.
Teemu Kähkönen kiertää vastustajaa.
Avausmaali on nähnyt päivänvalon.
Aarne Hautajärvi topparoi kokemuksella.

MetroStars otti vaikeuksien kautta ensimmäisen pelivoittonsa tämän kauden Nelosessa. OuJK kaatui Talvikkipuiston kapoisella tekonurmella maalein 4-2 (1-2).

Ottelun sankariksi nousi vaihtopenkiltä kehiin heitetty Mikko Rantala, jolle esiintyminen oli ensimmäinen sarjassa cupissa saadun punaisen kortin jälkeen. Panna oli nostanut peli- ja näyttöhalut kattoon, sillä Rantala teki voittomaalit ja syötti vielä Timo Heikkilän tekemän tasoitusosuman.

Erot ensimmäisen ja toisen puoliajan pelillä olivat isot kuin lipputangolla ja tv-tornilla. MetroStars pelasi kyllä mallikasta puolustuspeliä paria kardinaalimunausta lukuunottamatta, mutta ei pystynyt pienet valonpilkahdukset pois lukien tuomaan palloa ollenkaan ylös.

Ensimmäisen puoliajan MetroStars sai ihmetellä, onko tämä todellakin se sama joukkue, joka hävisi Metrolle harjoitusottelun 0-5 ja joutui Tervarien ryöpyttämäksi vapun alla peräti 0-14. Sen verran vahvasti OuJK mm. prässäsi ja katkoi kotijoukkueen syöttöjä.

Metron avausmaali syntyi käytännössä ensimmäisestä vaarallisesta tilanteesta vastustajan maalilla. Pelikello oli raksuttanut tusinan verran minuutteja, kun OuJK:n maalivahti torjui Timo Heikkilän vedon ylärimaan, josta pompanneen reboundin Mika Koski puski sisään.

Emämunaukset olivat sitten niitä tilanteita, joista OuJK rankaisi armotta kahdesti. Tasoitusmaali tuli topparin alakerran poikittaissyötöstä, joka meni suoraan vapaana olleen pelaajan haltuun. Toisessa pääpallon haltuunotto lähti taakse päin, ja maalintekijällä oli helppo työ viimeistellä OuJK:n johto. Molemmissa osumissa asialla oli ylemmistäkin sarjoista tuttu Toni Koskinen.

Tauon jälkeen MetroStars vaihtoi pelijärjestelmää ja tulosta lähti syntymään alusta lähtien. Jo kolmen minuutin kohdalla Rantala taisteli pallon itselleen kulmassa ja syötti Heikkilälle, joka tälläsi liikkuvaan palloon ja tasoitti pelin. Rantala -show kesti aina 59. minuutille asti, jolloin ottelun viimeinenkin maali näki päivänvalon.

Ottelun vihellyslinja herätti runsaasti kummastusta. OuJK:n maalivahti mm. otti kahteen eri otteeseen pallon haltuunsa alueen ulkopuolella - tai sitten yksi ja useampi on mennyt sekaisin Talvikkipuiston vanhan maton lukuisista risteilevistä viivoista. Ensimmäisestä tuli tuomioksi vapaapotku ja toisesta lisäksi keltainen kortti.

Päätä raavituttamaan jäi myös Arto Käsmän ulosajo. OuJK sai keskikentällä 78. minuutilla vapaapotkun, jonka kenttäpelaaja ampui nopeana silminnäkijöiden mukaan liikkuvaan palloon ja väärästä paikasta. Veto osui pois päin kävelevää Käsmää selkään, mikä tulkittiin pelin viivyttämiseksi: Toinen kortti ja matka kohti pukusuojaa oli vääjäämätön.

MetroStarsin valmentaja Emmanuel Etchu oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. Hänen mielestään taisteluilme on ylimääräisen kiitoksen arvoinen.

"Pojat taistelivat huonon ensimmäisen puoliajan jälkeen loistavasti. Tauon jälkeen pelasimme enemmän 4-4-2:ta, joka tuntui toimivan."

"Teemu Kähkönen ja Henri Karppinen olivat vetäneet liian raskaat harjoitukset edellisenä päivänä ja heidän kuormitustaan oli pakko vähentää. Kovat vedot näkyivät myös peliotteissa", Etchu sanaili.

Pienen lamakauden jälkeen MetroStarsin peli on löytämässä uomiaan. Tänään positiivisia onnistujia löytyi laajalti. Osa jäi vähälle peliajalle, mutta heillekin varmasti avautuu runsaasti tilaisuuksia pelaamiseen. Nyt ei vain enää toistettu sitä avausottelun virhettä, jossa hyvin yhteen pelaava kokonaisuus rikottiin.

Lopuksi ehkä lähiaikojen kauimpaa haettu ilouutinen: Olettaen, että sarjataulukoissa Spartak -ottelun osalta pyörivä luovutusvoitto pitää kutinsa myös kilpailuvaliokunnan käsittelyn jälkeen, MetroStars johti oman porukan silmissä Nelosta niin kauan kuin illan toisen ottelun tulos oli pimennossa. Siis noin pari tuntia.

Kausi jatkuu puolentoista viikon kuluttua FC RAI:n vieraana Pateniemen tekonurmella. Grilli remontoidaan kuntoon toukokuun 20. päiväksi, jolloin Pattijoen Tempaus saapuu Talvikkipuistoon.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre