ILOPILLERIN PALUU

23.4.2008

Papa Niang palasi Suomeen.
Papa Niang palasi Suomeen.

Iso palanen FC OPA:n palapelissä loksahti vihdoin paikalleen tänään klo 5 aamulla, kun Oulun rautatieaseman laiturille astui tuttu mies. Kannattajien ja pelikavereiden sydämiin itsensä viime kaudella pelannut Papa Niang palaa FC OPA:aan vuoden mittaisella pelaajasopimuksella.

Niangin ei pitänyt alkujaan palata Suomeen, mutta tarve kymppipaikan pelaajalle johti lopulta tuttuun ratkaisuun. Viime kauden maalitykki on talven viettänyt kotimaassaan Senegalissa ja on harjoitellut jalkapalloakatemian mukana Nigeriassa odotellessaan työlupa-asioiden järjestymistä.

Papa Niang esitti erittäin tärkeää roolia viime kauden sarjanousussa. Hän voitti 16 osumallaan FC OPA:n sisäisen maalipörssin ja antoi myös eniten maaliin johtaneita syöttöjä.

Tärkeän roolin lisäksi ikuinen positiivisuus ja tinkimätön asenne sekä harjoitteluun että pelaamiseen saivat pelaajat äänestämään Niangin joukkueen Vuoden Pelaajaksi ennennäkemättömän suurella äänisaaliilla. Seurajohdon ensimmäisiä iloisia tehtäviä olikin ojentaa oikealle omistajalleen laatikollinen jakamatta jääneitä pystejä - sekä etsiä pitkät housut matkatavaransa maailmalle kadottaneelle pelaajalle.

Niangin matka takaisin Suomeen on ollut mutkikas. Paperisota kesti oman aikansa ja myös matkaan pääseminen välillä ylibuukattuihin lentokoneisiin on asettanut oman haasteensa.

Lopulta puolentoista vuorokauden väsyttävän matkustamisen jälkeen Niang silti osoitti ammattimaisen otteensa keväisessä yöpakkasessa. Ensimmäisenä ei ollut mielessä puuttuva toppatakki tai sänky hirttävälle luomelle.

"Terve. Missä harjoitus?", kuului Papan kysymys noutajalleen selvällä suomen kielellä.