OUTA EI ANTANUT MAHDOLLISUUKSIA

6.4.2008

Wahbi Baccouche taiteilee tarmolaisten puristuksessa.
Wahbi Baccouche taiteilee tarmolaisten puristuksessa.
Henri Karppinen oli edustusjoukkueen laina ottelussa.
Henri Karppinen oli edustusjoukkueen laina ottelussa.
Joonas Kauppisen telemark-alastulo.
Joonas Kauppisen telemark-alastulo.
Päävalmentaja Emmanuel Etchu joutuu toteamaan: Vihellyslinjasta ei keskustella.
Päävalmentaja Emmanuel Etchu joutuu toteamaan: Vihellyslinjasta ei keskustella.

MetroStarsin unelma Suomen Cupin jatkopaikasta särkyi, kun aamuvirkumpi Oulun Tarmo päihitti vastustajansa selvin numeroin. Altavastaajana ottelussa ollut MetroStars joutui tunnustamaan Tarmon paremmakseen maalein 5-0 (2-0).

Toiveet tasaisesta ottelusta tyssäsivät heti alkuunsa, kun Kakkostakin pelannut Mika Pietilä päätti OuTa:n vahvan alkurynnistyksen puskemalla kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun avausmaalin. Pelikello hallin eteläseinällä oli hädin tuskin ehtinyt kuutta minuuttia ylittää.

MetroStarsin pelaaminen oli saanut kolauksen jo ennen alkuvihellystä, kun kaksi pelaajaa joutui jäämään avauskokoonpanosta pois. Timo Heikkilän takareisi ei antanut lupaa pelata ja Teemu Kähkönen jäi pois kuumeilun vuoksi. Loukkaantumishuolet sotkivat taktiikkakuvioita ottelunkin aikana, kun lyhyen ajan sisään Emmanuel Etchu ja Jaakko Kovalainen joutuivat vaivojen vuoksi kentältä.

Puolustuksen totaalinen nukahdus johti OuTa:n toiseen maaliin ja MetroStarsin cup-tielle pantiin piste viimeistään 2. puoliajan alussa tulleeseen rankkariin, joka tuomittiin Tuomo Iinatin kaadettua läpiajossa olleen hyökkääjän. OuTa sai vielä toisenkin - ehkä vähän helposti tuomitun - pilkun tunnin jälkeen ja lopullinen sinetti voitolle tuli seitsemän minuuttia ennen loppua.

MetroStarsilla oli vähänlaisesti mahdollisuuksia maalintekoon. Paras tilanne tuli Henri Karppiselle hiukan ennen tunnin merkkipaalua, mutta hän joutui Tarmon puolustuksen ahdistelemana laukomaan liian aikasin ja kaukaa lähtenyt maanuoliainen viuhui viivottimen verran tolpan väärältä puolen ohi.

Ottelu ei ollut kovin fyysinen, mutta siltikin ottelussa annettiin kahdeksan varoitusta ja kaksi punaista. MetroStars sai niistä suurimman osan, joista kaksi oli tarpeettomia kortteja pelin viivyttämisestä.

Mikko Rantala joutui ajetuksi ulos epäselvässä tilanteessa, jossa OuTa:n pelaaja painoi kaksi kertaa hänet selästä nurin ja pyrkiessään takaisin tasapainoon Rantalan käsi osui vastustajaa kasvoihin. Tulkinta tästä tilanteesta oli tahallinen lyönti ja ulosajo.

Emmanuel Etchu joutui katsomon puolelle kiihdyttyään toisesta rangaistuspotkusta ja heitettyään juomapullon seinään. Status pelaajavalmentajana tarkoittaa kahden ottelun pannaa niin pelaajana kuin toimitsijanakin, joten MetroStars joutuu aloittamaan sarjan ilman ykköskäskijänsä ohjeita.

"Tarmolaiset olivat miehiä ja me olimme poikia", Etchu kiteytti cupin ottelun kulun.

"Tulokseen enkä erotuomariin ole tyytyväinen, mutta muuten olen ylpeä pojistani. He taistelivat hyvin ja monet nuoret pelaajat olivat päivän parhaita."

Palkintoraati poimi MetroStarsin ykköspelaajaksi maalivahti Matti Kullaksen, joka vähäisestä pelikokemuksestaan huolimatta teki voitavansa maalissa. Yhtään takaiskuosumaa ei voi Kullaksen piikkiin laittaa.

Viidestä päästetystä huolimatta toinenkin onnistujanimi voidaan poimia puolustuksesta: Teemu Kärenlampi osoitti, että vaikka keskittyminen on ollut lastenhoidon puolella viime aikoina, ei pelisilmä ole vaipanvaihdossa sumentunut tippaakaan.

MetroStars jatkaa kauttaan jo torstaina, jolloin se käy Kempeleessä Ajax Sarkkirannan vieraana, ja ensi sunnuntaina, jolloin se ottaa mittaa Tervareista. Sarja-avaus on edessä to 24. huhtikuuta, kun vastaan asettuu FC Nets.

 Kuvat: (C) 2008, Kari Väre

 Su 06.04.2008, Heinäpään Palloiluhalli
 Suomen Cup, 2.kierros

MetroStars - OuTa 0-5 (0-2)
07. 0-1 Mika Pietilä
22. 0-2 Toni Tuominen
47. 0-3 Jukka Korhonen rp
61. 0-4 Jukka Korhonen rp
83. 0-5 Sami Kaikkonen
Yleisöä: 44
Erotuomari: Simo Kivari          

MetroStars

Avauskokoonpano Vaihdot
ETCHU Emmanuel -23 pun 61
IINATTI Tuomo
KANNIAINEN Kai -63
KARPPINEN Henri -65
KOVALAINEN Jaakko -35
KULLAS Matti (mv)        
KUUSELA Jesse
KÄRENLAMPI Teemu
ORVASTO Olli -46
SILTALA Petri
SOHLO Joonas
Vaihtopelaajat
BACCOUCHE Wahbi +63
KAUPPINEN Joonas +46
KÄSMÄ Arto +35
RANTALA Mikko +23 pun 72
VALKAMA Ville +65