METRO SOTKEUTUI NETSIN VERKKOON

30.3.2008

Jaakko Kovalainen mustapaitojen piirittämänä.
Jaakko Kovalainen mustapaitojen piirittämänä.
Henri Karppinen kaksinkamppailussa.
Henri Karppinen kaksinkamppailussa.
Jalkapalloilu on joskus ilmeikästä puuhaa.
Jalkapalloilu on joskus ilmeikästä puuhaa.
Mikko Rantala käy rohkeasti laukauksen eteen.
Mikko Rantala käy rohkeasti laukauksen eteen.

MetroStarsin kevääseen koitti takatalvi, kun FC Nets pysäytti kaksi suurvoittoa ottaneen joukkueen ja jätti sen kokonaan nollille. Ouluhallissa pelatun harjoitusottelun FC Nets voitti lukemin 1-0 (0-0).

Kun kävi selväksi, että MetroStars joutuu ylimääräiseksi maksumieheksi kahden ylempänä pelaavan oululaisseuran pelivuorokaupassa, peliltä katosi pohja kokonaan pois.

Ouluhallin kentän pieni koko tarkoitti, että varsinaista pelillistä hyötyä ottelulla ei ollut. Ainoaksi positiiviseksi anniksi voisi lukea valmistautumisen sarjan toiseen kierrokseen PaTe:a vastaan todennäköisesti Koivuluodon postimerkin kokoisella hiekkakentällä pelattavaan otteluun. 

Tilanne koettiin negatiivisena molemmissa ryhmissä. MetroStarsin edellinen harjoitusottelu meni pelillisten hyötyjen hakemisessa pieleen kylmän ilman vuoksi ja samoin kävi tänään kentän koon kanssa. FC Nets on kärsinyt tällä kaudella pelivuoroepäselvyyksistä aiemminkin, joten vastustajan ärtymyksen ymmärtää enemmän kuin hyvin.

Varsinainen ottelu oli melko sekavaa peliä kummaltakin joukkueelta ja melkoisen haluton esitys erityisesti MetroStarsilta. Kapealla ja pienellä kentällä tila loppui kesken ja FC Nets tuli kovemmin kaksinkamppailuihin.

Maalintekopaikkoja oli kummallakin joukkueella vähän, ja jos todella vaaralliset lasketaan, oli niitä entistäkin vähemmän. Aivan täysin työttömänä maalivahdit eivät sentään olleet. Ottelun ainoan osuman teki FC Netsin Toni Mettovaara puskemalla oikealta tulleen keskityksen MetroStarsin maaliin.

"En ole yhtään tyytyväinen ottelun lopputulokseen. Ensimmäisellä puoliajalla loimme enemmän maalintekotilaisuuksia, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä", pelaajavalmentaja Emmanuel Etchu pohti.

"Kaikesta huolimatta näen, että tämä oli hyvää harjoitusta meille. Monet pelaajatkin ovat kehittyneet."

Ottelu toimi tänään - huonona - kenraalina tulevaa sunnuntaita varten. Silloin joukkue saa Suomen Cupin ottelussa vastaansa sarjaporrasta ylempänä pelaavan Oulun Tarmon. 

Vaikka huono kenraali lupaa yleensä hyvää ensi-iltaa, on otteiden parannuttava huikeasti tämän päiväisestä, mikäli MetroStars mielii cupissa kolmannelle kierrokselle. OuTa on paha vastustaja, minkä se osoitti jo hyvillä otteillaan helmikuisessa hyväntekeväisyysturnauksessa.

 Kuvat: (C) 2008, Kari Väre

 Su 30.03.2008, Ouluhalli
 Harjoitusottelu

MetroStars - FC Nets 0-1 (0-0)
69. 0-1 Toni Mettovaara
Erotuomari: Joonas Nikula        

MetroStars

Avauskokoonpano Vaihdot
HAUTAJÄRVI Aarne
IINATTI Tuomo
KANNIAINEN Kai -27 +46 -78 
KARPPINEN Henri -45 +70
KOVALAINEN Jaakko
KUUSELA Jesse -30 +46   
KÄSMÄ Arto -46 +68
MYLLYLÄ Janne -46 +66
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv)
RANTALA Mikko -32 +46 -73
SILTALA Petri -25 +46 -70
Vaihtopelaajat
BACCOUCHE Wahbi +32 -46 +73
ETCHU Emmanuel +70
HAAPALA Matti +30 -66
HEIKKILÄ Timo +25
KAUPPINEN Joonas +27 -68