FC OPA LÖI OLS:N LEVEIN LUKEMIN

1.3.2008

Alexander Bagaev osui kahdesti ja syötti yhden.
Alexander Bagaev osui kahdesti ja syötti yhden.
Kauppilan veljekset Joni (edessä) ja Janne (takana) pelasivat keskikentällä.
Kauppilan veljekset Joni (edessä) ja Janne (takana) pelasivat keskikentällä.
Sergei Kosov sai olla melko rauhassa maalillaan.
Sergei Kosov sai olla melko rauhassa maalillaan.
OLS:n päädyssä riitti vipinää.
OLS:n päädyssä riitti vipinää.

FC OPA otti kauden toisessa täysimittaisessa harjoitusottelussa helpon voiton paikalliskilpailijastaan Oulun Luistinseurasta. OLS:n isännöimä aamuottelu päättyi FC OPA:n voittoon 5-0 (2-0).

FC OPA:lta puuttui kuusi pelaajaa, mutta siltikään silmin nähden nuori OLS ei pystynyt kummoisempaa vastusta tarjoamaan. OLS:n maalipaikat olivat kortilla eikä se kolmea kulmapotkua ja yhtä hyvää vapaapotkuvetoa lukuunottamatta saanut yhtään kunnollista pelitilannepaikkaa aikaiseksi.

Vastustajan saamattomuuteen ja omaan työttömyyteensä kyllästynyt maalivahti Sergei Kosov - ehkä tahattomasti - hauskuutti tai kauhistutti omaa vaihtopenkkiä eräässä tilanteessa. Pallon ollessa OLS:n hyökkääjällä Kosov huusi venäläisittäin murtaen "ammu". Eipä ampunut eikä töitä Kosoville tullut.

FC OPA oli saanut otteluun testattavaksi kolme nigerialaispelaajaa. Puolustuksessa topparina koko peliajan tahkosi Augustine "Austin" Jibrin ja tauolta vaihdosta kehiin menivät keskikenttäpelaaja Alex Arinze ja hyökkääjä Philip Edeipo.

Muuten FC OPA pelasi melko vajaalla miehistöllä. Kokoonpanosta puuttui peräti kuusi pelaajaa, kun matkoilla olleet Juha-Matti Huovinen, Sami Hyvärinen ja Sergei Shakhov, polvivaivainen Kim Kaijalainen sekä työsyistä estyneet Mikko Pietikäinen ja Kalle Väisänen olivat poissa tositoimista.

Alexander Bagaev oli ottelussa ilmiliekeissä tekemällä kaksi maalia ja syöttämällä yhden. Tilastojen valossa ulkomaalaisvahvistukset olivat näkyvimmässä roolissa, kun loputkin maalit menivät heidän nimiinsä. Igor Volotek ja nigerialaisista Edeipo sekä Arinze tekivät yhdet osumat mieheen.

"Ryhmä oli uusi, joten alku meni rytmin haeskelussa ja totuttelussa. Puolustuslinjassa oli vain yksi vakiomies", valmentaja Jyrki Kylmälä sanoi.

Puolustuksessa ainoa vakiomies oli Mikko Isokangas. Toinen toppari Jibrin pelasi ensimmäistä kertaa ja oikeaa puolustajaa paikkasi testattavana oleva Janne Yrjänheikki. Vasempana pakkina pelasi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa useaan kuukauteen Tomi Vainionpää.

"OLS ei pystynyt haastamaan meitä ollenkaan. Jo ensimmäisen maalin jälkeen tiesin, että voitamme ottelun", Kylmälä kuvasi kokonaisuutta.

"OLS:lla oli pieniä hallintajaksoja, mutta 25 metrin jälkeen heillä ei ollut mitään mahdollisuutta."

Kylmälä löysi paljon onnistujia. Uudet nigerialaiset onnistuivat tehtävissään, vaikka ovatkin olleet FC OPA:n mukana vasta vähän aikaa. Keskikentän puurtajat saivat myös suitsutusta.

"Janne Kauppila ja Toni Kuusirati eivät ole pelipaikkasidonnaisia pelaajia, mutta he ovat silti aina hyviä. Nuoret pelaajat onnistuivat myös hyvin", Kylmälä kehui.

FC OPA viettää tämän ottelun jälkeen viikon mittaisen talviloman. Sen jälkeen alkaa juoksupainotteinen tehojakso, jonka aikana testataan paineensietokykyä kahdessa kovatasoisessa harjoitusottelussa AC Oulua ja PS Kemiä vastaan.

"Edessä on raskas ajanjakso. On mielenkiintoista nähdä, miten joukkueen keskittyminen väsyneenä onnistuu AC Oulua ja Kemiä vastaan", Kylmälä pohti lopuksi.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre

 La 01.03.2008, Heinäpään Palloiluhalli
 Harjoitusottelu

OLS - FC OPA 0-5 (0-2)
27. 0-1 Alexander Bagaev
31. 0-2 Igor Volotek
48. 0-3 Alexander Bagaev
61. 0-4 Philip Edeipo
89. 0-5 Alex Arinze
Erotuomari: Marko Ihalainen      

 FC OPA
Avauskokoonpano Vaihdot Tähdet
BAGAEV Alexander ***
ISOKANGAS Mikko
JIBRIN Augustine *
KAUPPILA Janne **
KOSKI Mika -46
KOSOV Sergei (mv)
KUUSIRATI Toni
SASSI Juho -46
VAINIONPÄÄ Tomi
VOLOTEK Igor -57
YRJÄNHEIKKI Janne    -46
Vaihtopelaajat
AF HÄLLSTRÖM Petteri  
ARINZE Alex +46
EDEIPO Philip +46
KAUPPILA Joni +57
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv)  
N´DOUMBA Patrice Ollo +46