ALUSTAVA SARJAOHJELMA SEUROILLE

16.1.2008


Kakkosen C-lohkon alustava sarjaohjelma on saapunut Palloliitolta sähköpostitse seuroille. Kakkonen alkaa vapun jälkeisenä viikonloppuna ja päättyy lokakuun puolivälissä.

FC OPA:n vastustaja avausottelussa kotikentällä on vaasalainen FC Kiisto. Ensimmäinen matkaottelu seuraavana viikonloppuna on pisin mahdollinen ja suuntautuu Närpiöön Kraftin vieraaksi.

Sarjan päätöskierros on 12. lokakuuta, jolloin FC OPA kohtaa toisen sarjanousijan VPS-juniorit. Odotetut paikalliskierrokset ovat sijoitettu sarjaohjelmaan peräkkäin: to 22. toukokuuta OLS - FC OPA, su 25. toukokuuta FC OPA - OPS sekä su 17. elokuuta FC OPA - OLS  ja to 21. elokuuta OPS - FC OPA.

"Alustavaa sarjaohjelmaa voisi kuvailla tunteilla tyydyttävä plus. Yksi pitkä arkireissu Vaasaan löytyy, mutta peräkkäiset paikallisottelut ovat ehdoton pettymys. Kauden kohokohdat ovat samoilla viikoilla", kertoo urheilutoimenjohtaja Raine Pernu.

"Oma vaikeutensa varmasti tulee olemaan Oulun pelien sijoitteluissa. Castreniin pitää mahtua kohtuullisesti neljän joukkueen kotiottelut ja tunnetusti tällä tasolla lauantai on toivotumpi päivä kuin sunnuntai."

Peliruuhkan ongelmallisuutta lisää vielä se, että pari vuotta sitten Castrenissa yhdistettiin kaksi pukuhuonetta AC Oulun tarpeita silmällä pitäen. Kentälle jäi vain kolme pukuhuonetta, mikä tarkoittaa neljän tunnin väliä alkamisaikoihin, mikäli peräkkäiset ottelut halutaan saada sujumaan jouhevasti.

"Mielenkiintoinen lisä on myös viimeisellä kierroksella, joka tunnetusti on pelattava yhtä aikaa kaikkialla. FC OPA:lla ja OPS:lla on molemmilla kotiottelu. Jos kummallakin ottelulla on jotain isompaa merkitystä, millä kriteereillä toinen saa Castrenin ja toinen lähetetään jonnekin muualle?", Pernu pohtii.

Lopullinen ohjelma valmistuu puolentoista viikon kuluttua pidettävässä sarjapalaverissa Kokkolassa. Totutusti palaverinkin jälkeen on vielä jokunen päivä aikaa viimeisiä lankoja solmia yhteen, mutta pääosa kalenterista lyödään lukkoon sarjapalaverissa.