Janne Keränen kokeilee karatepotkua.
Teemu Kähkönen vakuutti laitalinkkinä.
Arto Käsmä pohtii kumpaan suuntaan.
Entinen kenkä.

FC OPA:n reservijoukkue MetroStars aloitti tänään harjoitusottelukautensa. Vastustajana oli Kolmosen HauPa, joka poistui Heinäpään palloiluhallista 1-2 (0-2) tappio niskassaan. Ottelua seurasi reilut 30 aamuvirkkua kansalaista.

Yllättävän lopputuloksen takuumiehet olivat lainapelaajat. Ensimmäisen puoliajan laidalla juossut Titi Essomba viimeisteli kahdella komealla yksilösuorituksella molemmat maalit ja puiden välissä ollut Sergei Kosov torjui varmoin ottein HauPa:n lukuisat lähentely-yritykset.

HauPa:n kuparinen rikkoutui vasta viimeisellä minuutilla, kun Harri Karvonen laittoi pallon verkkoon parista metristä. Ensimmäisellä puoliajalla MetroStars pelasi varsin mallikasta peliä ennalta kovempaa vastustajaa vastaan.

Toisella puoliajalla lukuisten vaihtojen ja kunnon loppumisen myötä HauPa sai yliotteen. Kosovin huipputorjunnat ja haupalaisten erittäin huono sihti pitivät kuitenkin lukemat kotijoukkueelle suotuisina.

MetroStarsin kolmas apumies oli vasempana pakkina pelannut Tomi Vainionpää, joka joutui jättämään leikin kesken toisen pelikengän haljettua nahkaosasta. Vaihtoon asti Vainionpää pelasi normaalia hyvätasoista peruspeliään.

Puolustuspää olikin MetroStarsin isoin ongelma, sillä Vainionpään lisäksi pelin joutui jättämään kesken lonkkansa loukannut Jesse Kuusela eikä Eelis Salokaan flunssasta toipuvana jaksanut raataa koko ottelua. Näin alakerrassa pelipuuhiin joutuivat väärät miehet ja väärillä pelipaikoilla.

MetroStarsin tuore valmentaja Emmanuel Etchu keskittyi ottelussa pelkästään pelaajien tarkkailuun, mikä olikin pelin varsinainen tarkoitus, eikä osallistunut pelaamiseen eikä juurikaan pelinjohtamiseen. Kokoonpanoa pyöritteli joukkueenjohtaja Raine Pernu.

"Olin todella positiivisesti yllättynyt, kuinka valmiin näköistä peli oli vain kahden kenttäharjoituksen jälkeen", keikkavalmentaja kuittasi ottelusta.

"Suuri kiitos voitosta kuuluu Titille ja Kosoville. Sen verran kova pommitus oli, että ilman heitä tuskin voittoa olisi tullut, mutta uudelle päävalmentajalle esittäytyminenhän tässä pääasia oli. Hyvä maku jäi suuhun."

MetroStarsin omista pelaajista keikkavalmentaja Pernu löysi monta positiivista suorittajaa mutta jotain parannettavaakin.

"Moni mies pelasi onnistuneen pelin, mutta kenties Teemu Kähkösen vasempana laitalinkkinä nostaisin korkeimmalle. Henri Karppisen saappaisiin löytyy täyttäjä, jos hän on edustuksen käytössä."

"Pallokontrollia on parannettava ja äänenkäyttö on vielä melko heikkoa. Talven aikana täytyy myös löytää lisää maalivahteja ja myöhästyneeksi joululahjaksi kaipaisin entisten lisäksi sellaista takuu 15 maalin kärkimiestä."

MetroStarsin pelaajat saavat tilaisuuden osaamisensa näyttämiseen ensi lauantaina, kun joukkue kohtaa harjoitusottelussa Ajax Sarkkirannan uuden edustusryhmän. Ottelun jälkeen Metro keskittyy harjoitteluun ja palannee pelipuuhiin vasta maaliskuun alussa.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre