HISSI VIE NELOSKERROKSEEN

3.12.2007


Pohjois-Suomen piiri on marraskuun piirihallituksen kokouksessaan päättänyt ensi kauden alasarjojen jakoperusteista. Päätöksen myötä Nelonen laajenee 12 joukkueiseksi ja yhtenä täydentäjänä on FC OPA:n reservijoukkue MetroStars.

MetroStars sijoittui viime kesänä Viitosessa kolmanneksi. Alkukauden vaikeuksissa ollut joukkue taisteli jopa suorasta noususta kovan loppukirinsä ansiosta, mutta hyytyi lopulta kalkkiviivoilla kolmanneksi. MetroStarsin mukana Neloseen lähtee myös KeP-77, joka muuttuu ensi kaudella Ajax-Sarkkirannan edustusjoukkueeksi.

"Pelaajien poissaolo armeijan takia näkyi ratkaisevasti alkukaudella, mutta onneksi joukkueesta löytyi tarpeeksi intoa taistella parhaista mahdollisista sijoista", urheilutoimenjohtaja Raine Pernu kehuu.

"Osasin jo loppukesästä ounastella, että tällainen mahdollisuus voi talvella tulla eteen ja nousuviivan alapuolisetkin sijat ovat tärkeitä. Nyt se loppuun asti pelaaminen palkittiin."

FC OPA:lle reservijoukkueen pääsy Neloseen oli kuin aikainen joululahja. Edustuksen pelatessa Kakkosessa kolme sarjaporrasta alempana oleva reservijoukkue olisi käytännössä ollut hyödytön. MetroStars voikin nyt tarjota tasokkaampia otteluita edustusjoukkueen lähettämille pelaajille.

"Ideaalinen tilanne olisi, että edustus ja reservi olisivat peräkkäisissä sarjoissa. Nykyinen tilanne on kohtuullisen siedettävä ja mahdollistaa pitkäjänteisemmän työn reservin saamiseksi kohti Kolmosta", urheilutoimenjohtaja Pernu valaisee ja uskoo MetroStarsin pärjäävän ylemmällä sarjaportaalla.

"Kyllä viime kauden ottelut osoittivat, että ryhmän ja vastuksen ollessa kohdallaan MetroStars pärjäisi nykyiselläänkin Nelosessa."

Jos kaikki sarjapaikan omistavat ilmoittautuvat mukaan, on luvassa jännittävä kausi Nelosessa. Urheilutoimenjohtaja uskoo kilpailun olevan kovaa ja tuovan sitä myötä ehkä myös yllätyksiä.

"Voi olla, että kajaanilaisten keskinäinen kilpailu syö Spartakia ja kuinka Raahessa voimavarat jakautuvat, joten heittäisin tämän hetkisen tiedon perusteella suosikin viitat OuJK:lle ja FC Kurenpojille."

MetroStars aloittanee valmistautumisen tulevaan kauteen vuoden vaihteen jälkeen, kun Ouluhallin lattia saa koko kentän maton päälleen. Ensimmäiset harjoitusottelut ovat vuorossa jo tammikuussa, kun MetroStars kohtaa Heinäpään palloiluhallissa HauPa:n ja Ouluhallissa Ajax-Sarkkirannan.

 

 NELONEN OULU  
1.Ajax-Sarkkiranta     Kempelenousija/uusi
2.FC KurenpojatPudasjärvi    
3.FC NetsOulu 
4.FC RaaheRaaheputoaja
5.FC RAIOulu 
6.FC RAI/2Oulunousija
7.JS HerculesOulu 
8.MetroStarsOulunousija
9.OuJKOulu 
10.OuReOulu 
11.PaTeRaahenousija
12.SpartakKajaani