Nousijat!
Jari Heikkilällä ja Mikko Pietikäisellä työsarkaa puolustamisessa.
Mikko Mäkäräinen tekee tyhjäksi Samuli Niemisen lähentelyt.
Manga Ekongollo ja Juho Sassi ahdistelevat KTP-puolustusta.

FC OPA sinetöi sarjanousun tyylikkäästi voittamalla päätösottelunsa toista nousijaa Kotkan Työväen Palloilijoita vastaan 2-1 (1-1). Voitolla lohkesi samalla myös karsintalohkon ykköstila.

FC OPA pelasi tänään osin kokeiluluontoisella joukkueella, jossa peliaikaa tuli myös vähemmän pelanneille. Tästäkin huolimatta kotiryhmä pelasi kolmen pisteen arvoisesti, vaikka voittomaalin tekoon tarvittiinkin vaihtomiesten apua.

Isoin muutos ryhmässä oli hyökkääjä Pape Thiamin siirto puolustuslinjaan toppariksi. Hän pelasikin varsin mallikkaan ottelun Jari Heikkilän parina ja sai palkintoraadin asiaankuuluvat huomionosoitukset suorituksestaan. Myös valmentaja Jyrki Kylmälä noteerasi suojattinsa näyttöpaikan ensi kautta silmällä pitäen.

"Aika hyvä suoritus, vaikka ottelu oli hänelle elämänsä ensimmäinen topparina", Kylmälä suitsutti nousuhuuman keskellä.

Näyttöjä osaamisestaan tarjosi myös Juho Sassi, joka pääsi pitkästä aikaa avaukseen pelaamaan kymppipaikkaa. Kiitoksena peliajasta Sassi viimeisteli ottelun näyttävän avausmaalin, joka rankkarialueen kulmasta takakulmaan kiskaistuna yllätti täysin KTP:n maalivahdin. Sassille ratkaisevan syötön kulmalipun läheisyydestä tarjoili Hans Njoumeck Ombang.

Kauaa eivät kotkalaiset ihmetelleet FC OPA:n johtomaalia vaan tasoitus tuli kymmenen minuuttia myöhemmin. Jari Heikkilä kaatoi KTP:n vauhdikkaan hyökkääjän Samuli Niemisen, mistä tuomitun vapaapotkun Antti Vesala lähetti kohti maalia. Arttur Laine nyökkäsi päällään tasoituksen ohi muuten hyvin pelanneen Mikko Mäkäräisen.

Voittomaalin tekijät löytyivät penkiltä. Papa Niang ehti olla vain kolme minuuttia kentällä, kun KTP:n päädyssä alkoi tapahtua. Väkkärä menijä laittoi pari vastustajaa pakettiin ja veti kaukaa pomppivan pallon, jonka KTP:n maalivahti Niko Puustinen torjui mutta ei saanut kiinni. Paluupallon kiskaisi maaliin parisenkymmentä minuuttia kentällä jo viihtynyt Mika Koski.

"Tulipa yhdessä vaiheessa mieleen, että laitetaan kentällä tapahtumaan. Vaihdoin Papan kentälle ja eipä kauaa kestänyt, kun poika maalipaikan järjesteli", Kylmälä hehkutti.

Kotkalaisten joukosta palkittiin kärkimies Samuli Nieminen, joka esiintyi pirteästi ja haki hanakkaasti maalipaikkoja - ehkä syystäkin. KTP:n joukkueenjohtaja oli nimittäin luvannut, että joukkueen päävalmentaja Toni Pulli viuhahtaa kentällä ilman rihman kiertämää, jos Nieminen viimeistelee hattutempun. Millä ihmeen sopimuspykälällä se olisi saatu aikaiseksi jää ikuiseksi arvoitukseksi, sillä Nieminen ei maalin maalia tehnyt.

Kauden päätöskamppailua oli seuraamassa 176 katsojaa. Lukema jäi hiukan odotetusta, mutta oli silti kohtuullinen yleisömäärä ottaen huomioon mm. erittäin kolean ja sateisen sään.

FC OPA:n kausi päättyi tähän otteluun. Nousujuhlat ovat vuorossa heti ennen kuin arkinen aherrus ensi viikolla alkaa. Tätä kautta voi muistella unohtumattomasta noususta kuilun partaalta sarjanousuun saakka sekä loistavista otteista Suomen Cupissa. Ensi kaudella uudet kujeet uudella sarjatasolla.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre