Manga Ekongollo hätistelee FC Santa Clausin maalia.
Kalle Väisänen jäi tällä kertaa maaleitta.
Iskender Aydemir nousee korkeimmalle.
Juha-Matti Huovisella on kieli keskellä suuta.

FC OPA:n tehosekoitin oli toiminnassa ja se sai hämmennettyä Kolmosen voittotaistelun entistä jännittävämmäksi. FC Santa Claus kaatui kärkikamppailussa Oulussa maalein 3-0 (0-0).

Ottelu keräsi Heinäpään aurinkoisen kentän laidalle kauden ennätysyleisön 145 katsojaa. He saivat nauttia varsin jännittävästä kärkikamppailusta, joka pysyi tasaisena aina toiselle puoliajalle saakka. Sitten kotijoukkueen vauhti erottui edukseen ja FC Santa Claus putosi kyydistä.

Viimeinen niitti vierasjoukkueen arkkuun tuli, kun kaksi FC Santa Clausin pelaajaa hölmöili samassa tilanteessa itsensä suoralla punaisella suihkuun. Varttia ennen loppua Santan kapteeni Iiro Kylmänen järjesti itselleen lähtökäskyn taklaamalla rumasti Mikko Pietikäistä.

Kesken vapaapotkun asetelmien järjestelyjä vierailijoiden tuore vahvistus Kimmo Savolainen kommentoi itselleen myös ulosajon. Näin ollen, jos FC Santa Claus selviää nousukarsintaan, joutuu se pelaamaan ensimmäisen ottelunsa siellä ilman kahta avauskokoonpanon miestä.

FC Santa Clausin paras paikka sattui ensimmäisen puoliajan alkuun, kun FC OPA:n 4. kulmapotkun jälkeisessä vastahyökkäyksessä Savolainen pääsi ampumaan. Muuten kohtuullisen rauhassa maalillaan olla saanut Iskender Aydemir selvitti tilanteen jalkatorjunnalla.

Maalinteko ottelussa alkoi tunnin kohdalla ja loppujen lopuksi kaikki kolme osumaa olivat kauniiden pelikuvioiden tulosta. Avausmaali lähti FC OPA:n 9. kulmapotkusta, jonka Aarne Hautajärvi puski ylärimaan. Santan puolustus epäonnistui purkupallossa ja Chijoke Festus veti alta viidestä metristä pelivälineen ohi Esa Viirin.

Ottelun merkki sinetöitiin kuusi minuuttia myöhemmin. Asialla oli FC OPA:n maalitykki Papa Niang. Maalitilanne lähti Manga Ekongollon älykkäästä puolenvaihdosta Teemu Kärenlammelle, joka pelasi seinää ja sai pallon takaisin itselleen Festukselta. FC Santa Clausin puolustus ahdisteli tiukasti Kärenlampea, joka sai kuitenkin syötettyä vapaaksi unohdetulle Niangille.

Kolmas maali nelisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä oli jälleen hyvä esimerkki FC OPA:n onnistuneesta syöttöpelistä. Yhteistyö keskikentällä Juha-Matti Huovisen, Festuksen ja Ekongollon välillä toimi loistavasti.

Ylösnousun ja harhautuksen jälkeen Ekongollo laittoi poikittaissyötön samasta paikasta kuin edellisessäkin maalissa ja samalle miehelle. Kärenlampi pääsi viimeistelemään jo kolmannen lähietäisyydeltä tässä ottelussa tehdyn maalin.

"Pelasimme ehyen pelin. Pelin edetessä FC OPA:n liike oli myrkkyä FC Santa Clausille", valmentaja Jyrki Kylmälä totesi.

"FC Santa Clausin erikoistilanteen ovat sarjan vaarallisimpia ja niissä puolustuspelimme onnistui erinomaisesti."

FC OPA:lla on Kolmosessa jäljellä kaksi ottelua. Ensi torstaina se matkustaa Haukiputaan Pallon vieraaksi ja todellinen trilleri pelataan puolentoista viikon kuluttua keskiviikkona, kun AC Kajaani saapuu Ouluun. Kylmälä luottaa suojattiensa kykyyn ottaa kaksi pakkovoittoa.

"Joukkue on valmis haastamaan, mutta kenet, se on toisten käsissä", Kylmälä mietti tulevaa.

Asetelmat ovat kuitenkin selvät. Kahden voiton lisäksi tarvitaan maaleja, maaleja, maaleja ja vielä kerran lisää maaleja. Jos ennakkoasetelmat säilyvät, peli ratkeaa vasta maalierolla ja siinä kisassa FC OPA tarvitsee lisää paukkuja.

AC Kajaanin maaliero on tällä hetkellä +24 ja kääntyy aina +31:een, jos sen protesti FC Santa Clausia vastaan menee läpi. FC OPA:lla on +23 ja FC Santa Clausilla enää +19 tai +12.

FC OPA:n viimeisen ottelun jälkeen AC Kajaani kohtaa vielä kotikentällään Oulun Tarmon. Osumia saldon kaunistamiseksi siis tarvitaan, jottei ACK:n urakka kalkkiviivoilla ole liian helppo.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre