HALVALLA LÄHTI

8.9.2007


Kaksi halpaa maalia ratkaisi MetroStarsin kohtalon loppukaudeksi. Viitosen kärkitaistoihin ei ole asiaa, kun Kuivaniemen Isku torpedoi Metron nousuhaaveet maalein 2-1 (2-1).

Tappio merkitsi todellakin siis sitä, että MetroStars ei enää kamppaile suorasta noususta vaan joutuu tyytymään kamppailuun kolmannesta tai neljännestä tilasta. Kun sarjoja kabineteissa mahdollisesti täydennetään, saattavat pari nousuviivan alapuolistakin sijaa olla tärkeitä.

MetroStars putosi nyt sarjataulukossa viidenneksi - mahdollisesti kuudenneksi, jos HauPa 2:n on Kajaanissa ottanut täyden pistepotin. Matemaattinen mahdollisuus suoraan nousuun on olemassa, mutta käytäntö on usein erilainen kuin teoria.

Valmennusjohdossa riitti vahva näkemys siitä, että ottelun lopputulos olisi voinut olla erilainen, jos kaikki palaset olisivat olleet omilla paikoillaan. Vakiotoppariksi kohonnut Tuomo Iinatti joutui Kuivaniemelle töiden takia omalla autollaan ja myöhästyi ratkaisevasti avauskokoonpanosta odotellessa erästä ponniin nukkunutta.

Näin vain sitten kävi, että ensin puolustuksessa pelasi yksi hyökkääjä ja sitten Iinatti, joka joutui tuleen lähes kylmiltään. Isku tekikin molemmat maalinsa jo ennen puolta tuntia käyttäen hyväksi alakerran nukahduksia. Ensimmäisen laukoi takanurkkaan Mika Kurkela ja toisen ruuhkan takaa Taneli Heinikoski.

"Peruslähtökohta tietenkin on, että jos lähtö on klo 14, ei herätä klo 14", valmentaja Lauri Kauppinen laukoi kulmat kurtussa.

"Väärät miehet olivat väärillä pelipaikoilla, ja kun toppariakin vaihdetaan kesken pelin, näin voi käydä. Vastustajalla oli kolme paikkaa ja se teki kaksi maalia."

MetroStars sai omansa kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä. Samuel Waheebin tekemä kavennus peilasi osuvasti koko kauden aikana esiintyneitä vaikeuksia maalinteossa. Pallo saatiin useasta hyvästä paikasta huolimatta pömpeliin vain melkoisen flipperin päätteeksi.

"Tulos vetää vähän hiljaiseksi. Ei paljon selitettävää. Tilanteita oli, mutta kun ei mene niin ei mene."

"Eilisissä harjoituksissakin kaikki tekeminen liittyi maalintekoon. Komeita laukauksia tuli, mutta peliin se ei siirry", Kauppinen ihmetteli kadonneen maalijyvän salaisuutta.

MetroStarsin ylivoimaisesti paras pelaaja oli Tuomo Iinatti. Hän hallitsi vierasjoukkueen alakerran ilmatilaa suvereenisti ja hoiti kaikki Iskun viljelemät pitkät pallot väljemmille vesille lukuunottamatta sitä yhtä kohtalokasta hetkeä, jolloin kotiryhmä toisen maalinsa sai aikaiseksi.

MetroStarsilla on jäljellä kaksi ottelua. Viimeinen kotikoitos on edessä ensi lauantaina FC Tarmoa vastaan ja kausi päättyy kahden viikon kuluttua Kempeleessä KeP-77:n vieraana. Syksyn säät näyttävät, päättyykö kausi ruoholla vai pääseekö MetroStars korkkaamaan Sarkkirannan uuden tekonurmen.

Kahden viimeisen pelin tehtäväksi jää varmistaa kolmossija ja pelata pää pystyssä kausi päätökseen.

La 08.09.2007, Urheilukenttä

  
KIsku - MetroStars 2-1 (2-1)
12. 1-0 Mika Kurkela  
24. 2-0 Taneli Heinikoski  
36. 2-1 Samuel Waheeb  
Erotuomari: Pasi Rauta  
    
MetroStars:  
Avauskokoonpano  
Matti Haapala -83
Henri Hakasalo -73 +80
Kai Kanniainen  
Henri Karppinen  
Joonas Kauppinen -12 +55
Tuomas Kekkonen (mv)  
Jesse Kuusela  
Mikko Rantala -63 +80
Tomi Vainionpää -80
Ville Valkama -13 +40 -55 +63 -80
Samuel Waheeb -40 +63 -80
Vaihtopelaajat  
Antti Hartikka +83
Tuomo Iinatti +12
Jarmo Kolivuori +80
Vesa Seppänen +73
Joonas Vaattovaara +13 -63