KAIKKI TAI EI MITÄÄN

2.9.2007


Kaikkien aikojen jännittävin Viitonen lähestyy loppuaan. Tänään pelataan yksi ratkaisevassa asemassa oleva kärkikamppailu MetroStars - PaTe Pateniemen tekonurmella klo 14.

Jännitys sarjassa on siis käsin kosketeltavissa ja neloskerrokseen vievään hissiin on tunkua enemmän kuin kantokyky antaa myöten. Kuusi parasta joukkuetta mahtuvat kolmen pisteen pienen marginaalin sisälle.

Tällä hetkellä nousupaikkaa kärkkyvät FC RAI 2 (17/31 pts) ja PaTe (17/30 pts). Iskuetäisyydellä ovat KeP-77 (18/30 pts), MetroStars (18/29 pts), HauPa 2 (17/28 pts) ja Kuivaniemi (18/28 pts). Taulukkoa katsoessa tuleva ottelu on Metrolle siis elintärkeä: peliin laitetaan koko potti tai ei sitten mitään.

Kuten kesä on osoittanut, tämän kauden Viitosessa voi tapahtua mitä tahansa. Sarjakärkikin on ehtinyt hävitä jumbojoukkueelle kuudella maalilla. Mahdollinen tappio ei siis mitään vielä kaada, mutta jättää ratkaisun monimutkaisen kaavan varaan.

MetroStars jatkaa viime otteluista tutulla kokoonpanolla. Ainoa isompi muutos on maalivahdin vaihdos, kun seuraa ansiokkaasti kaksi ja puoli vuotta palvellut Ville Ritola siirtyi Rovaniemelle opiskelemaan.

Vanha veskaripeikko pelotteli muutaman minuutin ajan, kun jäljelle jääneistä maalivahdeista Tuomas Kekkonen on sairas ja Iiro Kauma valmistautuu syksyn ylioppilaskirjoituksiin. Kauma kuitenkin pitää parin tunnin lukutauon ja osallistuu talkoisiin. Kekkonen on myös paikalla, jos tauti ei pahaksi äidy.