ODOTETTU DERBY TÄNÄÄN

26.8.2007


Tämän kauden Kolmosen kenties eniten tunteita herättävän otteluparin kohtaamisen toinen osa pelataan tänään. FC OPA isännöi Tervareita Heinäpään 4-kentällä klo 15:00 alkavassa ottelussa.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat Castrenin auringonpaisteessa. Pisteet jaettiin 1-1, vaikka FC OPA oli selkeästi hallitsevampi osapuoli ottelussa. Yksi virhe ottelun loppuminuuteilla maksoi kuitenkin kaksi arvokasta sarjapistettä.

FC OPA lähtee otteluun täydellä miehityksellä. Syksyn edetessä lääkärit kotiuttelevat hiljakseen sairastuvan potilaita, joten reitensä loukannut Kalle Väisänen ja sivusiteen repeämästä kärsivä Pape Thiam nähdään jo tänään ainakin vaihtopenkillä.

Keväällä polvensa pahannäköisesti telonut Tomi Vainionpääkin jo harjoittelee, mutta ei vielä päässyt kokoonpanoon. Revähdyksistä kärsivä Jussi Pikkarainenkin on toipunut pelikuntoon ja pelasi eilen MetroStarsin ottelun, mutta huilaa vielä tänään.

Pelikielloistakin joukkue on selvinnyt. Juha-Matti Huovinen, Teemu Kärenlampi ja Papa Niang ovat näin ollen myös päivän pöytäkirjassa.

Sarjatilanne on tällä hetkellä kutkuttava. Vielä kesemmällä näytti siltä, että FC OPA saa keskittyä ensi kauden kuvioiden suunnitteluun. Nousujohteinen syksy ja kärkijoukkueiden ristiinpeluu ovat kuitenkin taanneet, että FC OPA on täysillä mukana voittotaistelussa.

Lohkon kärjessä 35 pisteellä on tällä hetkellä FC Santa Claus, joka jäi tasapeliin eilen HauPa:n kanssa. FC OPA on sarjassa neljäntenä kuusi pistettä rovaniemeläisiä jäljessä ja kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Väliin mahtuvat yhden ottelun enemmän pelanneet AC Kajaani (32) ja TP-47/2 (31).

Voitto tämän päiväisestä ottelusta tarkoittaisi FC OPA:lle tilannetta, jossa olisi varaa pelata kerran tai jopa tietyssä tilanteessa kahdestikin tasan jonkin jäljellä olevan vastustajan kanssa. Tasapelikään ei pullauta FC OPA:aa ulos, vaan silloin voittopaineet siirtyvät kärkijoukkueiden kohtaamisiin.