Papa Niang ampui KemPa:n upoksiin.
Mika Koski ilmapalloilee Mika Kumpumäen kanssa.
Timo Heikkilä keskittää.
Sami Hyvärinen kuului FC OPA:n parhaimmistoon.

Tarpeellinen tuli tehtyä. Siinä olivat päällimmäiset tunnelmat FC OPA:n ja KemPa:n välisestä Kolmosen ottelusta. FC OPA otti kolme tarvitsemaansa sarjapistettä maalein 3-0 (1-0).

Alusta loppuun saakka FC OPA hallitsi turvallisesti pelin tapahtumia. Mylly jauhoi suurimman osan aikaa kuitenkin turhan tehottomasti, sillä huolimattomuus keskityksissä ja syötöissä sekä aivan viimeisen puristuksen puuttuminen piti lukemat siedettävinä.

Ottelu sai mielenkiintoisen lisämausteen, kun 38. minuutilla KemPa:n Tuomas Isteri otti jo toisen keltaisen - samalla ulosajon - suunsoitosta ja vierailija joutui vajaalle.

Ulosajon tullessa tilanne oli vielä maaliton tasapeli, joten ainoa järkevä vaihtoehto KemPa:n tapaiselle joukkueelle oli laskea alas sumputtamaan. Välillä flegmaattisesti esiintyneelle mutta pelillisesti ylivoimaiselle kotijoukkueelle uhkasi tulla vaikea ottelu.

Senegalin mies Papa Niang päätti kuitenkin ottaa pian sankarin viitan harteilleen. Pari minuuttia ennen taukovihellystä FC OPA sai keskialueella vapaapotkun, jonka Aarne Hautajärvi siirsi maata pitkin kohti kulmaa. Pallo tavoitti Sami Hyvärisen, joka keskitti Niangin puskemaan avausosuman.

Ensimmäisellä puoliajalla paras mutta tuloksetta jäänyt paikka oli Timo Heikkilällä, joka pääsi kahteenkin otteeseen yrittämään paluupalloa maaliin. Molemmissa vastustajan puolustaja veti pitemmän korren. Pallorallin sai aikaiseksi Mika Koski, jonka lähentely-yrityksen KemPa:n maalivahti Vesa Halonen torjui.

Toinen maali syntyi, kun ottelua oli pelattu 69 minuuttia. Tilanne lähti sivurajaheiton jälkeisestä Sami Hyvärisen pitkästä kaaripallosta, jonka Mika Koski jatkoi päällään Papalle. Niang väläytteli osaamistaan jatkamalla pallon ensin puskemalla itselleen, laittoi sen jälkeen tikkarin itselleen ja ravasi puolustajasta ohi. Sen jälkeen hänen tarvitsi vain purjehtia maalin lähelle ja tehdä sijoitus pienestä kulmasta verkon perukoille.

Kolmas maali sai vierasjoukkueen penkiltä kovasti protestointia aikaiseksi. Petteri af Hällströmin veto osui Juho Mikkosta olkapäähän ja muutti suuntaa. Taustalta hyökkäsi Papa Niang ja kiskaisi pallon ihmettelevän KemPa-puolustuksen keskeltä maaliin.

"Taidettiin mennä sieltä, missä aita on matalin", myönsi valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Ei kyllä tarvinnut aivan tappiin edes vetää. Pelillisesti olimme ylivoimaisempia kuin keväällä cupin ottelussa (7-1)."

Kylmälä noteerasi juuri sen, josta aikaisemminkin mainittiin. FC OPA:lta puuttui viimeinen terävyys, kun vastustaja mahdollisti neppailun kentällä. Särmän puuttuminen johti tosipaikassa kehnoihin ratkaisusyöttöihin. Kylmälän suuhun sopiva termikin esitykselle löytyi.

"Olipa se melkoista Hawaiji-palloa", hän latasi.

FC OPA:n joukkueesta erottui muutama selkeä nimi. Papa Niang hattutemppuineen luonnollisesti oli pitelemätön keskikentällä ja ansaitsi parhaan pelaajan palkintonsa. Toinen nimi, joka piti peliä loistavasti kasassa, oli Olli Rundgren.

Aarne Hautajärvi oli itse varmuus puolustuksen johtajana, ja näyttääkin ettei syksyn edetessä hänelle esim. ilmapalloissa kovin montaa voittajaa tästä sarjasta löydy. Sami Hyvärinen teki hyviä nousuja laitapuolustajan tontilta ja Mikko Mäkäräinen maalissa torjui ne vähäiset lähentely-yritykset eleettömän varmasti.

FC OPA:n otteluruuhka hellittää hetkeksi, kun ensi viikolla ei ole arkiotteluita. Lauantaina vieraaksi Ouluun saapuu FC Rio Grande, joten edessä on huomattavasti tiukempi vastustaja kuin tänään. Sarjataulukossa FC OPA nousi neljänneksi ohittaen HauPa:n, Oulun Tarmon ja Rio Granden.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre