KEMPA VIERAANA HEINÄPÄÄSSÄ

4.8.2007


FC OPA:n tiivis elokuu jatkuu huomenna, kun yksi sarjanousijoista Keminmaan Pallo saapuu Ouluun. FC OPA - KemPa pelataan Heinäpään 4-kentällä klo 13:00 alkaen. Luvassa on helteinen sunnuntai, joten katsomossa viihtyy varmasti.

FC OPA:n taivaalta löytyy sekä pouta- että sadepilviä. Keskikentälle riittää hyvin tunkua, ja edellisessä ottelussa kuin rasvattu kone yhteen pelannut alempi linja Kuusirati-Pietikäinen-Rundgren saanee jatkaa. Keskikentällä pelaajatilanne onkin erinomainen.

Sen sijaan puolustuksessa ja hyökkäyksessä riittää jonkin verran parsimista. Pape Thiam loukkaantui viikko sitten MetroStarsin ottelussa ja keskiviikkona Kalle Väisänen joutui tulemaan puoliajalla vaihtoon. Thiamin nilkka ei ole osoittanut parantumisen merkkejä, joten komento lääkäriin on edessä. Väisäsen reisilihaksesta löytyi repeämä.

Kokoonpanoon löytyy huomenna neljä hyökkääjää, joista Timo Heikkilä ja Mika Koski aloittanevat ottelun. Markus Alajoki ja Joonas Vaattovaara lienevät vaihtopenkillä.

Myös puolustuksen osalta tilanne on sellainen, että mietintämyssyä on vedettävä tiukemmin päähän. Tilanne on vielä osin auki, sillä Juho Mikkosen jo keväällä vammautunut nilkka vuoron perään vihoittelee ja vuoron perään on pelikunnossa. Tällä kertaa on vihoittelun vuoro ja Mikkosen pelaaminen ratkeaa vasta sunnuntaiaamuna.

Jussi Pikkarainen on edelleen reisivaivaisena sivussa. Jari Heikkilä ja Teemu Kärenlampikin puuttuvat ottelusta, joten toppariosastolle Aarne Hautajärven pariksi löytynee jokin yllätysnimi. Torstaina reservijoukkueen mukana pelannut Petteri af Hällström on ainakin kokoonpanossa.

FC OPA:n laaja pelaajamateriaali takaa kuitenkin sen, että Heinäpään nurmella KemPa saa vastaansa laadukkaan, täyden ja iskukykyisen miehistön. Takaisin maksettavaa riittääkin, sillä KemPa yllätti FC OPA:n keväällä kaatosateessa pelatussa ottelussa numeroin 2-1. Cupissa maalit olivat FC OPA:n hyväksi 7-1.

KemPa on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Se on ainoan voittonsa ottanut juuri kotikentällään FC OPA:sta ja pelannut kotona myös kahdesti tasan. Viimeksi sarjanousijan hyvän kotivireen sai kokea HauPa, joka jäi 2-2 tasapeliin.

KemPa näyttää olevan vuoristoratamainen joukkue. Se pelaa vahvoja kotiotteluita, mutta hyvää esitystä on tähän asti seurannut totaalinen mahalasku yleensä vieraissa. Ainoan voiton jälkeen KemPa hävisi kolmesti vieraissa putkeen, kunnes nipisti Grandelta pisteen hävitäkseen jälleen vieraissa 2-7 ja 2-9.

KemPa:n kotisaldo onkin kohtuullinen 1-2-1 maalierolla 6-6. Sen sijaan vieraissa kyyti on ollut kylmää. Tilillä matkaotteluista on murheellinen tilasto 0-0-6 ja maaliero surullinen 10-34.