Kalle Väisäsen maali ei mennyt seulan läpi.
Myös Pape Thiam jäi osumitta.
Papa Niang taistelee Ville Lehtoniemen kanssa.
Jalkapallo on välillä ilmeikästä touhua.

OLS Akatemia juoksutti keskiviikkoillan paikallisottelussa oppipoikien seassa täysin valmistuneita akateemikkoja. Tämä näkyi lopputuloksessakin, kun vastoin ennakkokaavailuja Akatemia nöyryytti FC OPA:aa peräti 4-0 (2-0).

OLS Akatemia oli saanut otteluun lainaksi nimekkäimmästä päästä AC Oulun sopimusrinkiin kuuluvan Juho Meriläisen, keskikenttäpelaajat Adrian Rizvanin ja Juhani Kantomaan ja puolustaja Ville Lehtoniemen sekä muutaman muun ykkösjoukkueen pelurin.

Tilanne oli FC OPA:lle haastava, sillä se joutui kehiin ilman ykkösmaalivahtiaan Mikko Mäkäräistä. Tolppien väliin asettautunut Iiro Kauma otti haasteen vastaan miehen lailla ja vähällä harjoittelu- sekä ottelumäärällä torjui lähes moitteetta. Neljästä maalista ainoastaan toinen olisi paremmalla sijoittumisella ollut ehkä torjuttavissa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui lähes täysin FC OPA:n komennossa. OLS Akatemia pysyi hyvin pimennossa ja se sai ainoastaan yhden laukausupaikan juuri ennen avausmaalia. Kotijoukkueen hallinta ei kuitenkaan realisoitunut maaleiksi, vaikka muutama hyvä paikka olikin.

Kylmää vetta kaadettiin ämpärikaupalla FC OPA:n niskaan, kun OLS Akatemia maalasi kahdesti lyhyen ajan sisällä juuri pahimpaan paikkaan eli muutama minuutti ennen taukoa.

Ensimmäinen kahdesta osumasta haiskahti vahvasti paitsiolta, kun Joni Metson laukaus muutti tilanteessa alimpana olleesta Tomi Isoahosta suuntaa ja upposi FC OPA:n maaliin.

Toisessa osumassa OLS Akatemian alakerta lähetti pitkän nurkkaan, josta Juhani Kantomaa otti pallon haltuun, harhautti puolustajan ja keskitti Metsolle, joka veti löysän volleyn verkkoon. FC OPA:n puolustus pelasi tilanteessa turhan löysästi ja kuten edellä mainittiin, maalivahdin parempi sijoittuminen olisi antanut otollisemmat eväät tilanteesta kunnialla selviämiseen.

Toiselle puoliajalle FC OPA vaihtoi kokoa kärkeen, kun Mika Koski ja Timo Heikkilä tulivat pois ja heidän tilalleen menivät Kalle Väisänen ja Pape Thiam. Väisänen onnistuikin kerran maalinteossa, mutta osuma hylättiin erotuomarin nähtyä tilanteessa maalivahtiin kohdistuneen rikkeen.

Toinen puoliaika oli FC OPA:lta selvästi pelillisesti heikompi, muttei taaskaan pystynyt muutamaa hyvää maalintekopaikkaa käyttämään hyväkseen. Väisäsen hylätyn maalin lisäksi mainitsemisen arvoisia ovat Chijoke Festuksen hyvä vapaapotku ja Papa Niangin kova kuti, jonka OLS-puolustus selvitti maaliviivalta.

OLS Akatemia käytti omat vähäiset tilanteensa helposti ja tehokkaasti hyväkseen. Kolmas maali reilun tunnin jälkeen keskeytti lopullisesti FC OPA:n takaa-ajon, kun Juhani Kantomaa jatkoi vapaapotkun päällään ja vapautti Juho Tapion maalaustöihin.

Neljäs maali oli enää kosmetiikkaa minuutti ennen loppua, mutta koitui huoltaja Kari Lindgrenin kohtaloksi. Maalintekijä Nasim Rezai tuli molemmat nappulat edellä päin Iiro Kaumaa, joka loukkaantui ja menetti pallon, jonka Rezai maasta käsin vippasi maaliin. Kaumaa hoitamassa ollut huoltaja erehtyi tilanteen johdosta esittämään näkemyksiään erotuomarille, joka näytti tylysti punaista.

"Pelasimme kuin akat. Siinä vaiheessa, kun maaleja tehdään tai suojellaan omaa maalia, pelasimme käsittämättömän löysästi", murisi valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Jos olisimme onnistuneet ensimmäisellä puoliajalla niistä paikoista, joita meillä oli, peli olisi ollut ohi jo silloin."

Paikallistaisto kiinnosti ihmisiä. Edellisen ottelun ennätyslukema kirjataan uusiksi muotoon 120 katsojaa, joka on FC OPA:n paras Kolmosessa ja kautta aikain toiseksi paras lukema heti viime kauden yli 250 katsojaa vetäneiden nousujuhlien jälkeen.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre