SIIPIRIKOT LENTÄVÄT KOTIPESÄÄN

7.7.2007FC OPA:n molemmat joukkueet palaavat kotiyleisönsä eteen tänä viikonloppuna. Tänään reservijoukkue MetroStars saa vastaansa Viitosen tähtinipun KeP-77:n Castrenissa klo 17. Huomenna edustusjoukkue isännöi HauPa:aa Heinäpään 4-kentällä niin ikään klo 17.

Edustusjoukkue lähtee huomiseen kamppailuun siipirikkoisena, mutta saa joka tapauksessa täyden 18 pelaajan miehistön kasaan. Pitkäaikaisloukkaantuneet ovat luonnollisesti poissa. Polvivaivaisista kausi on ohi Joonas Sohlolla, mutta Tomi Vainionpää kuntoutuu hyvää vauhtia vältettyään kirurgisen operaation.

Muita ykkösmiehistön poissaolijoita ovat isokokoiset topparit Aarne Hautajärvi, joka on edelleen kesäflunssan kourissa, sekä Jussi Pikkarainen, jonka reisi ei tahdo pysyä kasassa. Loukkaantuneiden listoilla ovat myös nilkkansa harjoituksissa satuttanut Pape Thiam ja viime lauantaina Rovaniemellä telottu Mikko Pietikäinen.

Sekä Thiamin nilkkavamma että valtavasta sisäisestä verenpurkaumasta turvonnut Pietikäisen jalkapöydän vamma ovat sitä laatua, että heidän pitäisi lähiaikoina palailla normaaliin vahvuuteen. Kokoonpanossa ei ole myöskään Tuomas Moilasta, joka astuu avioliiton onnelliseen satamaan tänään.

Tulopuolella ovat armeijasta kotiutunut Toni Kuusirati ja pikaisen vuokrapestin Oulaisten Huimassa päättänyt Janne Myllylä. Puolustuslinjaa vahvistetaan Petteri af Hällströmillä. Myös armeijasta kotiutunut Ville Ritola toimii HauPa -ottelussa kakkosmaalivahtina.

MetroStarsilla on myös miettimistä joukkueen keräämisessa kasaan. Käyttökelvottomien pelaajien lista on peräti 19 nimen mittainen. Joukkoon mahtuu työesteisiä, muutama loukkaantuminen, lomamatkailijoita, armeijassa palvelevia sekä pelaajia, joiden karenssiaika edellisistä otteluista ei ole vielä täysi.

Näillä näkymin MetroStarsin tämän päiväiseen otteluun osallistuu 12-13 pelaajaa. Edustusjoukkue on lähettänyt vahvistukseksi Markus Alajoen, mutta Matti Haapala ja Joonas Vaattovaara eivät voi pelata, koska he saivat minuutteja edustuksen paidassa viime lauantaina. Siirtoaika täyttyisi vasta huomenna.

Armeijasta kotiutuneista varmasti ovat pelissä Henri Karppinen, Tuomo Iinatti, Ville Ritola ja Ville Valkama.

Toivottavasti kyyti ei ole liian kylmää varamiehiselle joukkueelle, sillä KeP-77:n riveissä on tunnetusti lukuisia entisiä kovan tason pelimiehiä. Tarkkaa tietoa ei ole olemassa, sillä joukkuetta verhoaa salamyhkäinen pilvi. Nettisivuja ei ole vaan informaatio seurasta koostuu ainoastaan blogiin kirjoitetuista lyhyistä otteluraporteista. Myöskään pyydettyä kokoonpanoa käsiohjelmaan ei saatu.

Joukkueen vahvuuteen kuuluvat kuitenkin mm. Tommi Kurkela, Jani Polvinen ja Tuomo Taipaleenmäki, jotka kaikki ovat tunnettuja entisiä oululaisia tai lähikuntien jalkapalloilijoita.