Keikkamies Christian Rink.
Uusi vahvistus Jami Herrala.
Tarmolainen joutuu antautumaan Jussi Ailistolle.
Se tulee joskus yläkautta.

MetroStars otti kauden kolmannen voittonsa vieraskentällä kaatamalla FC Tarmon 3-1 (0-1). Voitto tuli kenties viimeisellä mahdollisella hetkellä, jos joukkue aikoo pysyä lähelläkään kärkimittelöitä.

Ottelu pelattiin Vimpelin stadionin harjoitusnurmella, jonka voi kokoluokassaan heittää samaan lilliputtiryhmään esimerkiksi Muhoksen yläasteen pallokentän, Kuivaniemen kentän tai Raahen Koivuluodon hiekkakentän kanssa.

Lyhyyden ja kapeuden lisäksi nurmi oli vielä kohtuullisen kuoppaisessa kunnossa. Sen sai kokea mm. Metron Henri Hakasalo, jonka läpiajo meni mönkään pallon käyttäydyttyä epätasaisella kentällä rauhattomasti.

Liekö ollut kotijoukkueen taktiikkaa viedä peli harjoitusnurmelle vai eikö Kajaanin liikuntatoimi tälle sarjatasolle muuta mahdollisuutta anna, mutta kyllä Kainuun pääkaupungista varmasti muitakin peliareenoita olisi löytynyt.

MetroStars otti kolme pistettään vaikeimman kautta. Kotijoukkue päästettiin avausjaksolla johtoon paitsiolta haiskahtaneen maalin myötä. Tilanteessa maalintekijä Aidin Mujcinovic oli syöttöhetkellä alempana kuin Metron maalivahti, mutta lippu pysyi jostain syystä alhaalla.

Toisella jaksolla pelin painopiste alkoi kääntyä entistä enemmän MetroStarsin hyppysiin. Varoituksia sinipuhurista tuli jo ensimmäisen puoliajan loppupuolella, mutta kahden ottelun lainapestillä oleva Christian Rink epäonnistui käsivirheestä tuomistussa rangaistuspotkussa.

Ottelu ratkesi kolmessa minuutissa, kun ensin 58. minuutilla kärkeen nostettu Jaakko Kovalainen tasoitti lukemiksi 1-1 ja 61. minuutilla voittomaalin viimeisteli Jussi Ailisto. Yliajalla vielä Petteri af Hällström kaunisteli loppulukemat kulmapotkun päätteeksi.

"Pojilla oli taisteleva ilme alusta lähtien. Osa tuli jopa taisteluvaatteissa kentälle", valmentaja Lauri Kauppinen vitsaili Kajaanin kasarmilta mukaan kaapatuille pelimiehille.

"Vastustajalla loppui 2. puoliajalla voima, mutta yllättävän nopeat puolustajat heillä oli. Meidän laitalinkit eivät pärjänneet juoksussa heidän kanssaan."

Kajaanista noudetuilla pisteillä MetroStars hilasi itseään sarjan häntäpäästä kohti alempaa keskikastia. Kasassa on kymmenen pistettä, joilla irtoaa kahdeksas tila sarjassa. Matkaa nousuun oikeuttavaan toiseen sijaan on kuusi pistettä ja Metron tiliä rasittaa yksi pelattu ottelu muita enemmän.

Metrolla on edessään vielä yksi rutistus ennen heinäkuun alkuun asti kestävää kesätaukoa ja armeijasta kotiutuvien miesten paluuta. Sunnuntaina vieraaksi Heinäpään tekonurmelle saapuu sarjakolmonen ja pelillisesti aina tuskia Metrolle aiheuttanut, iiläistynyt Kuivaniemen Isku.

Sunnuntaiseen otteluun Metro joutuu lähtemään uusin opein. Voitosta huolimatta seurajohto päätti vapauttaa valmentaja Lauri Kauppisen vastuusta ja lähettää hänet luonto- sekä ulkoiluleirille Kuhmon Vuosankaan.

Väliaikaisesta valmennuksesta sunnuntaina vastaavat Serdar Gür ja Raine Pernu. Valmennusduota ei kuitenkaan edellisen ottelun tapaan nähdä kentällä, sillä ensin mainittu parantelee reittään ja jälkimmäisen pitää sivussa viikkoja vaivannut sekä Pattijoen pelin myötä jopa kävelemistä vaikeuttava kantapäätulehdus.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre