FC OPA:n uusi kasvo Chijoke Festus nappasi heti paikan joukkueessa.
Jari Heikkilä urakoi pakkina.
Kalle Väisäsen jalka on puhunut: 1-1.
Jussi Pikkarainen haastaa vihreäpaitaa.

FC OPA:lla ei riittänyt enää eväitä toiseen jymy-yllätykseen. Castrenin kentällä Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa vieraillut KPV haki jatkopaikan maalein 3-1 (1-1). FC OPA taisteli urheasti loppuun asti.

Ensimmäisellä puoliajalla käytiin parikymmentä minuuttia kyttäyssotaa ilman mainittavia tapahtumia ennen KPV:n avausmaalia. FC OPA hallitsi alkua kaksine kulmapotkuineen, minkä jälkeen vihreäpaitainen vierasjoukkue otti otetta mutta ei sekään saanut Joonas Pennasen ohilaukausta kummempaa aikaiseksi.

KPV:n toisesta kunnollisesta hyökkäyksestä tulikin kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. Pohjoissuomalaisille tuttu pelaaja Tommy Torvikoski ohitti laidalla pakiksi joutuneen Jari Heikkilän ja pääsi Aarne Hautajärven liukuyrityksestäkin ohi kuin koira veräjästä.

Torvikoski keskitti maalille, jossa FC OPA:n aluepelin petettyä Markus Palosaari pääsi vapaasti puskemaan avausosuman. Mikko Mäkäräinen oli torjunnassa hyvin mukana ja sai käsiään jonkin verran väliin, mutta kosketus ei riittänyt tarpeeksi muuttamaan pallon suuntaa.

FC OPA:lle henkisesti tärkeä tasoitusmaali syntyi parhaimpaan mahdolliseen saumaan juuri ennen taukovihellystä. Chijoke Festus nakkasi ristipallon, jonka Kalle Väisänen taisteli Lawrence Smithiltä itselleen. Tämän jälkeen Väisänen kiersi vielä Ville Luokkalan ja veti 20 metristä maailmanluokan kudin KPV:n verkkoon.

Tasoituksen jälkeen Festus ja Papa Niang pelasivat vielä hyvin yhteen, mutta Papan vaikeasta asennosta tekemä laukaus pomppi ohi. Papa oli muuten pelaaja, jolla oli FC OPA:n parhaat paikat ensijaksolla.

Tauolla FC OPA:n joukkueelle painotettiin huolellisuutta. Alakerralle sattui kuitenkin yksi ratkaiseva unohdus heti toisen jakson alussa. KPV:n toppari purki Mikko Pietikäisen syöttöyrityksen ja pallo lähti komealla kaarella syvälle FC OPA:n puolustusalueelle. Vaihdosta otteluun juossut Jarkko Ojala karkasi kotipuolustukselta maalintekoon ja osumasta tuli lopulta voittomaali.

Toisen puoliajan edetessä pidemmälle FC OPA:n joukkue väsyi vastustajansa vauhdinpidossa, mikä näkyi myös enempinä virheinä. KPV hallitsi puoliaikaa ja loi usean paikan, mutta Mikko Mäkäräinen piti FC OPA:aa pystyssä loppuhetkille asti. Kotijoukkueen yrittäessä tasoitusmaalia Ojala pääsi kaunistelemaan yliajalla lukemia 1-3:een.

"Ensimmäisen puoliajan pelasimme hyvin. Yksi merkkausvirhe ja aluepelaamisen unohtaminen maksoi paljon", sanoi valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Keskikentän ennakoimisella ja järkevämmällä liikkeellä olisi säästetty energiaa. Emme kuitenkaan luovuttaneet ja kaikkemme annoimme."

Palkintoraati palkitsi keskikentällä hyvin raataneen Chijoke Festuksen, mutta yksi suoritus pisti Kylmälän silmään enemmän. Maalivahti Mikko Mäkäräinen sai valmentajan laulamaan ylistyslaulua.

"Mikko Mäkäräinen pelasi elämänsä ottelun. Olen todella onnellinen hänen puolestaan, että Mikko onnistui juuri tässä ottelussa."

"Yhdestäkään takaiskusta ei maalivahtia voi syyttää ja hän teki puolenkymmentä huippupelastusta."

Ottelu maksoi jo ennestään rammalle joukkueelle paljon. Papa Niang sai osuman nilkkaan ja vaihdettiin lopulta pois kentältä. Myös toppari Jussi Pikkarainen joutui vaihdetuksi takareiden revähdettyä kesken ottelun.

FC OPA:n tämän kertainen cup-tie päättyi siis neljään otteluun. Taipaleella kaatuivat KemPa 7-1, FC Kiisto/2 3-0 ja VIFK 2-1. Joukkue voi nyt jo klisheeksi muodostuneen sanonnan mukaisesti keskittyä sarjaan. Seuraava ottelu odottaa jo sunnuntaina, kun FC OPA kohtaa Tervarit.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre