TULTA PÄIN!

6.6.2007


Tänään on vuorossa SE ottelu. FC OPA kohtaa Suomen Cupin 5. kierroksen taistossa Kokkolan Pallo-Veikot, joka oli viime vuonna cupin loppuottelussa. EM-karsinnan esiruoka alkaa Castrenin urheilupuistossa klo 18:00. Ottelun tuomitsee Janne Jussila Keminmaalta.

FC OPA joutuu haastavan urakan eteen. Joukkueen riveistä puuttuu peräti 14 nimeä, joista lähes puolet on edustuskelvottomia pelattuaan cupia muissa joukkueissa.

Loukkaantuneiden lista on myös pitkä, kun viisi pelaajaa puuttuu listoilta vammojen vuoksi ja osa joutuu pelaamaan ottelun vahvasti paikattuna tai muuten ottelurupeaman väsyttämänä. Toni Kuusirati ei saanut ottelua varten armeijasta lomaa ja pahin isku FC OPA:lle on maalitykki Pape Thiamin puuttuminen pelikiellon vuoksi.

KPV on myös siipirikkoinen, mutta varamiehisyydestään huolimatta se on varteenotettava vastustaja jopa enemmän kuin FC OPA:n aiemmin kaatama VIFK. Ei pelkästään siksi että joukkue pelaa kahta sarjaporrasta ylempänä vaan myös siksi, että KPV:n valmentaja Hannu Touru on piiskurina sellainen, joka ei anna tilaisuutta löysäilyyn missään tilanteessa.

Edellisellä kierroksella KPV kaatoikin GBK 2:n peräti 11-1. Puhukoot tulos siis sen puolesta, että FC OPA:lle vastaan asettuu erittäin motivoitunut ja huippuunsa viritetty joukkue.

Muun muassa pääsykokeet ja loukkaantumiset ovat nakertaneet KPV:n joukkuetta. Lisäksi ottelun joutuvat jättämään väliin gambialaisvahvistukset Dawda Bah ja Abdoulie Corr, jotka ovat kotimaansa maajoukkueen mukana.

KPV on tähän mennessä paininut melkoisten maalinteko-ongelmien kanssa. Cupin ensimmäisessä ottelussa vastustajan verkko heilui siis 11 kertaa, mutta pelaamissaan sarjaotteluissa maalinteko on onnistunut vain neljästi.

Ottelun voittaja etenee cupissa 6. kierrokselle. Seuraava kierros pelataan 21. kesäkuuta.