CUPIA EM-KARSINNAN ALKURUOKANA

30.5.2007


Tiukka vääntö Suomen cupin 5.kierroksen ottelusta FC OPA - KPV on nyt ohitse. Jalkapallon ystävät saavat Suomen maaottelun esimausteiksi tiukan cup-väännön, kun ottelu pelataan Castrenissa ke 6. kesäkuuta klo 18:00.

FC OPA tiedotti aiemmin virheellisesti, että ottelu olisi pakko pelata 10. kesäkuuta, koska toinen osapuoli on liiton sarjasta. Palloliitosta saadun tarkennuksen mukaan sääntö koskee otteluita, joiden molemmat osapuolet ovat liiton sarjoista tai liigasta.

"Itse tulkitsin cupin etusivulla olevan tekstin toisella tavalla. Asia on pienessä tilassa ilmaistu vähän epäselvästi", kertoo FC OPA:n joukkueenjohtaja Raine Pernu.

Joukkueenjohtaja viittaa cupin kierrosaikataulukossa olevaan tekstiin, joka 5. kierroksen päivämäärien kohdalla kuuluu näin: "Runkopeli-
päivä on 10.6., jolloin liigan ja liiton sarjoissa pelaavat joukkueet pelaavat".

Tekstissä ei siis asiaa ainakaan ymmärrettävästi ilmaista ja siitä puuttuu maininta joukkueiden keskinäisistä otteluista. FC OPA:n yksipuolinen ilmaisu pelipäivästä saikin tunteet Kokkolassa lämpimiksi.

"Noh, KPV:n kanssa on vähän nootteja vaihdettu kipakkaankin sävyyn ja peliajankohdasta väännetty tiukasti kättä, mutta nyt homma alkaa olla kuosissaan."

"Kummeli Jackpotin tavoin minulta kai voisi kysyä: Etsä osaa lukee? Ootsä vähän tyhmä?", joukkueenjohtaja naureskelee kömmähdykselleen.

Ottelun voittaja selviää cupissa 6. kierrokselle. Sen pelipäivä on juhannuksen alla 21. kesäkuuta. Peliparien arvontapäivä ei ole vielä tiedossa. Jatkopaikan ovat tähän mennessä lunastaneet liigaseurat FC Viikingit ja FF Jaro.

Cup tekee jälleen muutoksia myös Kolmosen sarjaohjelmaan. Tervarit - FC OPA siirtyy päivällä myöhäisemmäksi ja pelataan nyt 10. kesäkuuta. Siirrolta puuttuu enää piirin vahvistus, mutta koska joukkueet ovat asiasta yksimielisyyden löytäneet, sen pitäisi olla vain muodollisuus.