FC Rio Grande hyökkää, puolustamassa Juho Sassi ja Juha-Matti Huovinen.
Samuli Kiistala laidalla ja Teemu Kärenlampi lähestyy.
Sami Hyvärinen antaa vapaapotkua.
Grandelainen kahden sinipaidan puristuksessa.

FC OPA joutui jo toisen kerran peräkkäin Kolmosen ottelussa altavastaajan asemaan ulosajon vuoksi. Nyt sinnittely ei riittänyt, vaan FC Rio Grande vei lisäajalla tehdyllä maalilla voiton lukemin 1-0 (0-0).

Saarenkylän tekonurmella pelatussa ottelussa punaista katseli FC OPA:n maalitykki Pape Thiam. Aivan toisen puoliajan alussa annettu kortti tuli liian kovasta pelistä, kun Thiamin jalka oli kaksinkamppailutilanteessa liian korkealla.

"Tyhmä, äärettömän tyhmä kortti. Tuon tason pelimiehen pitäisi tietää, ettei palloa voi noin tavoitella", torui FC OPA:n valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Onneksi se oli pallontavoittelutilanne eikä vahingoittamisyritys."

FC OPA joutuukin ensi keskiviikon paikalliskamppailussa tulemaan toimeen ilman parasta maalintekijäänsä. Myös puolustuksen tukipilari, joukkueen kapteeni Aarne Hautajärvi on vielä poissa pelistä kärsimässä toista puolikasta Raahen ulosajostaan.

Thiamin ulosajo jäi kalvamaan mieltä, sillä tasapuolinen tuomio ei ollut kaikille osapuolille. Puuttumatta siihen olisiko tilanteesta pitänyt antaa punainen vai keltainen tai siihen, vaikuttiko tilanteen jälkeinen puolin ja toisin tapahtunut töniminen erotuomarin korttivalintaan, olisi joka tapauksessa yhdelle rovaniemeläisellekin pelaajalle kuulunut jälkipelistä ainakin varoitus.

Ottelun ainoa maali syntyi erotuomarin antamalla lisäajalla. Tilanne oli kotijoukkueen kulmapotku. Pallon ollessa ilmassa jostain päin kenttää kuului huuto "yli on" ja ainakin osalla FC OPA:n joukkueesta peli loppui siihen. Lippu ei kuitenkaan ollut ylhäällä eikä erotuomarinkaan pilli soinut, joten FC Rio Granden Antti Kutila pääsi vapaasti tekemään voitto-osuman.

FC OPA:lla ei pelillisesti ollut ottelussa hätää. Ensimmäinen puoliaika kului enemmän tai vähemmän surffaillessa eikä mitään vaarallista tapahtunut kummassakaan päässä.

FC Rio Grande piti aavistuksen verran enemmän palloa hallussaan, mutta kun joku vikkeläkinttuinen opalainen oli vauhdissa, oli kotijoukkue vaikeuksissa. Ottelussa nähtiinkin paljon keskialueen rikkeitä, joista tuomituista vapaapotkuista FC OPA sai vaarallisimmat tilanteensa.

Tauolla pidetty palopuhe sai FC OPA:n tulemaan toiselle puoliajalle vahvasti latautuneena. Ulosajosta huolimatta FC OPA pysyi hyvin kyydissä mukana. FC Rio Grande sai vaarallisimmat paikkansa pitkistä sivurajaheitoista tai kulmapotkuista, joista siis viimeinen tuotti tuskaisen tuloksen OPA:lle.

FC OPA:n toisen puoliajan paras paikka taisi olla 10 minuuttia ennen loppua, kun Papa Niang oli Granden puolustukselta karkumatkalla. Vastaan tullut maalivahti syöksyi jalkoihin ja kaatoi Papan, mutta ottelun erotuomari ei tilanteessa rikettä nähnyt.

"Ensimmäinen puoliaika oli ihan hajuton ja väritön. Toiselle puoliajalle tuli räväkkä aloitus ja ulosajon jälkeen aloimme tosissaan pelata", valmentaja Kylmälä sanoi.

"FC Rio Grande veti paljon pitkää palloa, mutta Jussi Pikkarainen vei kaikki pääpallot", Kylmälä kommentoi vastustajan taktiikkaa.

"Meillä oli omat maalintekopaikkamme, mutta osa kaatui itsekkyyteen ja osa yliyrittämiseen."

Tappio oli sarjassa kauden toinen FC OPA:lle. Neljä pistettä eri ottelumääriä sisältävässä sarjataulukossa tietää sijoitusta keskikastin alemmissa osissa. FC OPA:lla on ennen kesälomia edessään vielä kolme ottelua: OuTa ja Tervarit sarjassa sekä KPV cupissa.