Pony Express.
Markus Alajoki sai taas maalimerkinnän.
Serdar Gür kiitää kieli keskellä suuta.
Henri Karppiselle nousi elämänsä ensimmäinen varoitus.

MetroStarsin haaveet kauden ensimmäisestä kotipisteestä haihtuivat kuin tuhka tuuleen tänään pelatussa Viitosen ottelussa. Rangaistuspotkusta tehty maali takasi HauPa 2:lle täyden pistepotin navakkatuulisella Pateniemen tekonurmella maalein 1-2 (0-0).

Ottelu oli jostain syystä erittäin hidastempoinen. Liekö syynä ollut varhainen alkamisaika vaiko se, että molemmissa joukkueissa oli vain yksi vaihtomies, mutta kovin vilkasta tahtia kentällä ei menty.

MetroStars oli kaapinut taistoon 12 pelaajaa, joista edustusjoukkueesta lainatun Aarne Hautajärven piti alunperin pelata vain yksi puolikas. Petteri af Hällströmin polvivaivat kuitenkin pidensivät Hautajärven komennuksen koko ottelun mittaiseksi.

Tuttujen pelimiesten lisäksi kokoonpanossa komeilivat myös pelaajavalmentajaksi muuttunut Lauri Kauppinen ja edustukselta muuten vaan lainassa ollut Serdar Gür, jonka vajaa puolituntinen kasvoi myös kunnon hikoiluksi.

Otteiden perusteella pitkään vaikutti siltä, että ottelussa päädytään sopuisasti pistejakoon 0-0. Tekopaikoilla ei hirveästi juhlittu ja maalivahdit molemmissa päissä pitivät vähistäkin lähentely-yrityksistä huolen, etteivät ne tuottaneet tulosta.

MetroStarsin parhaat paikat olivat toisella puoliajalla. Eniten tilaisuuksia tarjottiin Markus Alajoelle, joka pääsi muutamaa minuuttia ennen HauPa:n johtomaalia Jaakko Kovalaisen tarjoamaan namupaikkaan. Veto suuntautui kuitenkin vain muutaman sentin tolpan väärältä puolen ohi.

HauPa 2:n voiton avaimet olivat Tero Väisäsen käsissä. Hän teki molemmat joukkueensa maalit. Väisänen siirsi ensin HauPa 2:n 1-0 johtoon, minkä jälkeen Alajoki tasoitti ottelun Henri Karppisen syötöstä. Loppulukemat sinetöityivät pilkulta vain kolme minuuttia Alajoen tasoituksen jälkeen.

MetroStarsin valmentaja Lauri Kauppinen, joka siis itsekin kävi kentällä, löysi ottelun jälkeen selkeät syyt tappioon.

"Ottelu oli tasainen, mutta hävisimme kaksinkamppailut. Taistelu ja itsensä likoon laittaminen puuttuivat kokonaan."

"Mutta olipa todellakin hidastempoinen ottelu, kun pysyimme Severin kanssa (Serdar Gür) hyvin mukana", Kauppinen naureskeli.

Ottelun ratkaissut rangaistuspotku jäi kotijoukkueen edustajille hiukan hämärän peittoon. Valmentajakin mietti tilannetta kuin öö aapisen laidalla.

"Todella halpa rankkari. En ymmärrä edes mistä se tuomittiin ja taisi osa vieraittenkin penkkiväestä olla samaa mieltä."

MetroStarsin kausi jatkuu viikon kuluttua vierasottelulla FC RAI 2:sta vastaan. Sarjatulokas löylytti Metroa avausottelussa Pateniemen tekonurmella peräti 5-0, joten hampaankolosta löytyy jonkin verran takaisin maksettavaa. Kokoonpanopulmat helpottuvat ainakin vähän, sillä Kai Kanniainen vapautuu pelikiellosta.

Kuvat: (C) 2007, Pasi Luukkonen