VIFK LÄHTI LAULUKUOROON

13.5.2007

Sami Hyvärinen (selin) valmiina keskittämään
Sami Hyvärinen (selin) valmiina keskittämään
Yli on.
Yli on.
Huolto on aina valmiina auttamaan.
Huolto on aina valmiina auttamaan.
Katsomossa näkyi tunnettuja jalkapallokasvoja.
Katsomossa näkyi tunnettuja jalkapallokasvoja.

FC OPA:n edustusjoukkueen cup-pommi räjähti loppuun asti, kun Metron vastaava oli pari viikkoa sitten jäänyt suutariksi. FC OPA lähetti Suomen Cupin 4. kierroksella Ykkösessä pelaavan VIFK:n kotimatkalle luvuin 2-1 (2-1).

Ottelun kaikki maalit nähtiin ennen kuin pelikellon laikat olivat ehtineet kääntyä puolen tunnin merkiksi. Kotijoukkueen maaleissa olivat vahvasti mukana Pape Thiam ja Sergei Shakhov, joista ensin mainittu teki ja jälkimmäinen syötti molemmat.

VIFK:n puolustus yllätettiin ensimmäisen kerran jo 13. minuutin kohdalla. Shakhov käynnisti keskikentällä poikittaissyöttöjen sarjan, joka päättyi Juha-Matti Huovisen jalkaan. Tämä kiskaisi pitkän kaaripallon, joka löysi jo maalialueelle ehtineen Shakhovin pään. Ukrainalaiskärki jatkoi puskulla Pape Thiamille, joka ohitti vastaan tulleen maalivahdin ja pani pallon reppuun.

Vastustajan pasmat menivät sekaisin viimeistään 20. minuutilla, kun palloa haettiin VIFK:n pömpelistä jo toisen kerran. Papa Niang katkaisi keskialueella vaasalaisten hasardisyötön ja syötti pystyyn Shakhoville, joka kuljetti pallon kohti maalialuetta.

Shakhov laittoi VIFK:n alakerrasta Aki Hongellin totaalisesti kahville ja syöttötilaa oli vapaasti, kun Oskar Nymankin pelasi itsensä tilanteesta ulos väärällä sijoittumisella. Shakhovilla oli helppo työ antaa poikittaissyöttö Papelle, joka valmentajan hermoja raastavasti maalasi kantapäätä käyttäen.

Päivän viimeinen osuma tuli pilkulta. Tuomas Moilanen kaatoi läpiajossa olleen Mustafa Makin lähinnä vahingolta näyttäneessä tilanteessa. Puhalletun rankkarin sijoitti verkkoon entinen liigapeluri Jonas Britschgi. Maalivahti Rick Hofkamp oli torjunnassa hyvin mukana.

"Käytimme härskisti hyväksi sitä, ettei vastustaja ollut hereillä. Kaiken lisäksi tiesin tasan tarkkaan, miten VIFK pelaa", myhäili valmentaja Jyrki Kylmälä.

VIFK olikin päivän pelissä yllättävän kesy. Tappioasemassa joukkueella riitti lisätä isompaa vaihdetta silmään, mutta tarvittava tahtotila ottelun kääntämiseksi raitapaidoille oli jäänyt jonnekin kasitien varteen.

"VIFK pelasi meitä vastaan täysin väärin. Heidän olisi pitänyt luottaa taitoon ja tempoon eikä lyödä pitkää", Kylmälä suomi vastustajan taktiikkaa ja löysi valopilkkuja FC OPA:n pelistä.

"Oma pallollinen ja puolustuspelaaminen oli hyvää. Tällainen työmäärä pitäisi tulla pelistä riippumatta", hän viittasi vastustajien eroihin verrattuna tämän päiväiseen ja normaaliin arkipäivään sarjassa.

"Arvontatulos ilmoitetaan meille aikanaan ja siihen asti keskitymme lujasti vain sarjaan."

Valtaosa 4. kierroksen otteluista on vielä pelaamatta, joten seuraavan cup-vastustajan nimi on pitkässä kuusessa ja pitempi spekulointi asialla turhaa. Arvonta tapahtuu lähiaikoina, sillä 5. kierroksen peliaika alkaa jo 27. toukokuuta ja päättyy 10. kesäkuuta.

Kierroksen päätöspäivä on kaikkien otteluiden, joiden toinen osapuoli on liiton sarjoista, ehdoton ja kumoamaton runkopäivä. Arvonta tapahtuu 5. kierroksella edelleen alueellisissa koreissa, joista neljännen muodostavat Pohjois-Suomen, Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirit.

Pieni rukkaus alueelliseen korijakaumaan on kuitenkin tulossa, sillä em. piirien mukana olevien joukkueiden (13) jako ei mene tasan. Mielenkiintoisia jatkopaikan saaneita ovat FC OPA:n lisäksi mm. AC Oulu, FF Jaro ja FC YPA. Ennakolta otteluparissa vahvempana olleista pelit ovat 4. kierroksella päättyneet VIFK:lla (pudottaja FC OPA), KajHa:lla (NIK) ja JBK:lla (VPS-j).

FC OPA:n kausi Kolmosessa jatkuu vasta puolentoista viikon kuluttua, kun se matkaa FC Raahen vieraaksi. Ottelu tiettävästi pelataan jo Koivuluodon pääkentällä eli luvassa on kesän ensimmäinen nurmipeli.

Su 13.05.2007, Castren

FC OPA - VIFK 2-1 (2-1)
13. 1-0 Pape Thiam
20. 2-0 Pape Thiam
28. 2-1 Jonas Britschgi rp
Erotuomari: Simo Kivari
Yleisöä: 107
 
FC OPA:
Avauskokoonpano
Jari Heikkilä
Rick Hofkamp (mv)
Juha-Matti Huovinen
Sami Hyvärinen
Teemu Kärenlampi
Tuomas Moilanen
Papa Niang -64
Mikko Pietikäinen -87
Sergei Shakhov
Pape Thiam
Toni Vainionpää
Vaihtopelaajat
Timo Heikkilä
Toni Kuusirati +64
Arto Käsmä
Mikko Mäkäräinen (mv)
Mykyta Omelyachuk
Jussi Pikkarainen +87
Juho Sassi