Papa Niang mutavellin keskellä.
Mika Koski pääsi ensimmäistä kertaa avaukseen.
Pape Thiam tienasi taas osuutensa maalin muodossa.
Siellä se jossain menee...

Parissa viikossa kaikki voi kääntyä nurin niskoin. FC OPA:n ottama murskavoitto cupissa muuttui nyt KemPa:n avauspisteiksi Karihaaran hiekalla. Karmeissa olosuhteissa pelattu ottelu päättyi 2-1 (0-1) kotijoukkueelle.

Olosuhteet olivat todellakin hirvittävät. Taivas oli piiskonut kenttää vedellä koko päivän ja elämän eliksiiriä tuli kaatamalla myös koko ensimmäisen puoliskon aikana.

Karihaaran hiekkakenttä oli muuttunutkin melkoiseksi muta-altaaksi, jossa välttämättä ei jalkapalloa olisi pitänyt pelata. Kenttämestarikin yritti vielä kärryn kanssa viivoja vedellä hetkeä ennen aloitusvihellystä, mutta sade huuhtoi kaiken silmän räpäyksessä kalkkinorona kentän laitamille valkoisiksi lammikoiksi.

Olosuhteiden vuoksi pelaamisesta ei tahtonut tulla mitään, vaan peli muistutti - kuten hiekkaottelut yleensäkin - enemmän painimista ja taistelemista. FC OPA hallitsi ottelun alkua hienokseltaan, mutta kumpikaan ei oikein maalipaikoilla päässyt juhlimaan.

Oikeastaan parhaat tilaisuudet yrittää maalintekoa osuivat FC OPA:n kannalta puolen tunnin kohdalle, jolloin se sai neljän minuutin sisään neljä kulmapotkua. Yritykset olivat kuitenkin melko ponnettomia eikä KemPa:lla ollut vaikeuksia selvittää niitä.

FC OPA:n ainoan osuman viimeisteli jälleen Pape Thiam. Tomi Vainionpää purjehti tuttuun tyyliinsä pakin paikalta laidalta läpi. Kun vastustajan maalivahti peitti etukulmaa, oli Vainionpäällä yksinkertainen työ syöttää pallo vapaana olleelle Papelle, joka siirsi pelivälineen tyhjiin.

Toisella puoliajalla roolit vaihtuivat. KemPa:sta tuli painostava osapuoli ja FC OPA:n peli muuttui ilmapallon roiskimiseksi, mikä oli melko toivotonta huomattavasti pitempää joukkuetta vastaan.

Kotijoukkueen tasoitus menee suoraan maalivahdin Rick Hofkampin piikkiin. Vapaapotkutilanteessa hän pyysi neljä miestä muuriin ja vetohetkellä oli itse vielä väärin sijoittunut. Juuso Grönlundin tarkka veto upposi oikeaan ylänurkkaan.

Voittomaali syntyi varttitunti ennen päätösvihellystä. Janne Myllylän epäonnistuneesta puskupalautuksesta maalivahdille tuomittiin vastustajalle kulmapotku. Opalaisilta jäivät lähestulkoot kaikki vastustajan pelaajat merkkaamatta, jolloin Juha Kuukasjärvi pääsi vapaasti maalaamaan avauspisteet KemPa:lle.

FC OPA aloitti ottelun kahdella kärkimiehellä, kun Mika Koski sekä Thiam olivat hyökkääjinä ja Juho Sassi pelasi kymppipaikkaa. Lopussa alakerta vaihdettiin kolmen linjaan ja miehiä nostettiin ylös, mutta hyökkäykset kilpistyivät viimeistään 16-20 metriin.

FC OPA sai jobinpostia, kun Juho Mikkonen joutui jättämään kentän jo 22. minuutin kohdalla. Hänen nilkkansa vääntyi liukutilanteessa ja topparin paikan otti Myllylä.

Uudet ukrainalaismiehet Sergei Shakhov ja Mykyta Omelyachuk tulivat kentälle puoliajalla, mutta mitään erikoista ei heidänkään esityksessään ollut. Olosuhteista johtunut kulttuurishokki on varmasti ollut valtava, joten seuraavassa ottelussa heiltä odotetaan jo enemmän.

Valmentaja Jyrki Kylmälä oli ottelun jälkeen vaitonainen. Kynä kävi jo taktiikkataululla uusia juonia punotessa seuraavaa vastustajaa varten, mutta lyhyt kommentti irtosi kuitenkin.

"Olimme luokattomia sekä yksilöinä että joukkueena", Kylmälä kiteytti.

FC OPA:n seuraava vastus on Suomen Cupissa Vaasan IFK. Jos tänäisestä tappiosta haluaa jotain hyvää etsiä, lähtee FC OPA hakemaan jatkopaikkaa 5. kierrokselle jalat maassa, ärsytettynä ja erittäin nälkäisenä.

Tappiopelko on myös karistettu joukkueen harteilta, sillä onhan FC OPA hävinnyt edellisen kerran virallisessa ottelussa yli vuosi sitten. Tuolloin FC Rio Grande haki cupin ottelussa jatkopaikan rangaistuspotkukisassa. Edellinen sarjatappio löytyy FC Kurenpoikien 2-joukkuetta vastaan niinkin kaukaa kuin syksyltä 2005.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre