SIIPIRIKKONA CUPIN OTTELUUN

22.4.2007


FC OPA pääsee aloittamaan kilpailukauden tänään KemPa:aa vastaan, kun sarjanousijat ottavat mittaa toisistaan Suomen Cupin 2. kierroksen ottelussa. Pelipaikkana on Heinäpään tekonurmi ja peli alkaa klo 17.

FC OPA:n joukkue lähtee siipirikkoisena päivän otteluun. Joukkueesta ovat varmuudella pois Arto Käsmä sekä tammikuisessa OLS-ottelussa polvivammaansa pitkälle kesään paranteleva Joonas Sohlo. Myöskään keskiviikkona harjoitusottelussa nenänsä murtaneen Teemu Kärenlammen suoritusta ei nähdä.

Joukkueessa on loukkaantumistilanteen vuoksi runsaasti kysymysmerkkejä. Mikko Pietikäinen (nilkat) ja Aarne Hautajärven (nivunen) pelaaminen päätetään vasta viime hetkellä. Apuja tilanteeseen ei välttämättä löydy Sami Ylimäiseltä (nivunen) tai Kimmo Hannultakaan, joka pystyy harjoittelemaan mutta ei työtapaturmassa sormen jänteitä katkoneena saa ottaa kontaktia.

Poissaolijoiden listaan voi lisätä vielä viisi nimeä. Petteri af Hällström, Matti Haapala, Janne Myllylä, Eelis Salo ja Joonas Vaattovaara ovat edustuskelvottomia, koska he pelasivat cupia Metron paidassa. Kilpailun sääntöjen mukaan pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta kauden aikana.

Näin ollen ryhmä saattaa supistua pahimmillaan 13-14 pelaajan kokoiseksi. Helpotusta pulaan tuo Toni Kuusiratin pääsy lomille armeijasta ja Iiro Kauma, joka on nostettu reservijoukkueesta Mikko Mäkäräisen tueksi kakkosmaalivahdiksi.

Pelaajahuolia on myös KemPa:lla, jonka loukkaantumis- ja poissaololistaa koristaa seitsemän varmaa ja kaksi epävarmaa nimeä. Joukkue on päässyt Junkohallin jälkeen ulkokentille harjoittelemaan vain kerran. KemPa:n valmentaja Ville Paakkari sysääkin paineet huoletta FC OPA:lle.

"Vastustajan otteet ovat olleet harjoituspeleissä vakuuttavia ja pidämmekin FC OPA:aa yhtenä nousijasuosikkina. Arvontatulos olikin meille hieman epäonninen."

KemPa vierastaa avoimesti Heinäpään tekonurmialustaa. Kemin seudulla sellaista ei ole, joten joukkue hakikin tuntumaa pinnalle Kalixin turnauksesta.

"Keinonurmi on oudohko alusta ja antaa kotijoukkueelle etulyöntiaseman. Soralla harjoittelu vaikeuttaa maassa pelaamista ja todennäköisesti syöttöpelissä onkin vielä puutteita", kertovat KemPa:n kotisivut.

Ottelun voittajalle aukeaa paikka cupin 3. kierrokselle. Arpa on jo pyörinyt ajat sitten. FC OPA:lle tai KemPa:lle on tiedossa matka Vaasaan, jossa vastaan juoksee paikallinen FC Kiisto 2.