SARJA-AVAUS OLI SYSIMUSTA

19.4.2007

Mä näitä sormia tallaan kai viimeiseen asti....
Mä näitä sormia tallaan kai viimeiseen asti....
Joonas Vaattovaara yrittää ohittaa FC RAI 2:n maalivahtia.
Joonas Vaattovaara yrittää ohittaa FC RAI 2:n maalivahtia.
Vastustajan riemua.
Vastustajan riemua.
Janne Myllylä onnistui topparina.
Janne Myllylä onnistui topparina.

MetroStarsin sarja-avausta Viitosessa kuvaa parhaiten yksi tuttu termi: Via Dolorosa - Kärsimysten Tie. Sitä ottelu kotijoukkueelle pääasiassa oli, kun seurakentän uusi tulokas FC RAI 2 nöyryytti Metroa maalein 0-5 (0-2).

Lähtökohdat otteluun olivat hankalat, kun puolustuksessa pelasi toppariparina pelaajat, jotka eivät sillä tontilla pelaa ja jotka eivät sen kummemmin toisiaan tunne. Laitapakit olivat tutut Matti Haapala ja Vesa Seppänen, mutta toppareina luutivat tavallisesti keskikentällä oleva Janne Myllylä ja hyökkääjänä esiintyvä Mikko Haapala.

Yllättävien poisjääntien vuoksi kokoonpano oli muutenkin sekaisin kuin lattialle levinnyt korttipakka ja vaihtopenkille riitti pöytäkirjamerkinnöistä huolimatta vain kaksi pelaajaa.

Edustusjoukkueen neljä apua tulivatkin tarpeeseen ja olisi joukkue kaivannut myös polvivaivojen kanssa kärvistelleen Petteri af Hällströminkin apua. Torstaista alennustilaa kuvasi sekin, että varamaalivahti Iiro Kauma edusti joukkuettaan tänään kenttäpelaajana.

"Puolustuslinjan kanssa oli vaikeuksia ja materiaali loppui yksinkertaisesti kesken", sanoi Metron ongelmista valmentaja Lauri Kauppinen.

Ottelu alkoi suvereenissa Metron hallinnassa. Maalipaikkoja siunaantui yksi jos toinenkin, mutta jo cupin pelissä esiintyneet maalintekovaikeudet olivat silmiinpistäviä MetroStarsin suorituksessa. Pallo ei mennyt reppuun kantamallakaan.

Sen sijaan vastustaja käytti harvat paikkansa hyväkseen alkaen 20. minuutilla heppoisin perustein tuomitusta rangaistuspotkusta. FC RAI 2:n kapteeni Tapio Nuutinen oli mies paikallaan, kun hän viimeisteli avausjakson molemmat maalit, joista viimeisellä minuutilla tullut 2-0 -osuma taisi olla viimeinen niitti Metron taistelussa.

Joukkueen keskeltä kantautui reilussa tappiotilanteessakin taisteluhuutoja, mutta loppujen lopuksi toinen puoliaika näytti enemmän muuriin puskemiselta kuin vapautuneelta peliltä.

"Hiljaiseksi vetää. Minkä sille voi jos painostaa ja painostaa, mutta mikään ei mene sisään ja kaveri käyttää tekopaikat 80% hyväkseen", ihmetteli valmentaja Kauppinen.

MetroStarsin pelaajista Kai Kanniainen joutui ensimmäisenä tiukan, nollatoleranssia noudattavan kiroilusäännön uhriksi. Yksi tuhma sana liikaa tunteikkaassa pelissä tiesi punaista korttia, kun alla oli jo yksi kovasta pelistä saatu keltainen.

Nollatoleranssi opittiin sinipaitojen keskuudessa jälleen kantapään kautta eikä  täydellistä ymmärrystä linjalle ei valmentajalta herunut.

"Hyvä tarkoitus, mutta toteutustapa on kuin mentäisiin perä edellä puuhun. Jalkapallossa ei tunteita voi peittää."

Valmentaja Kauppisen mielestä nollatoleranssin pitävyys tulee todella koetukselle kauden alkaessa tosissaan, sillä alasarjoissa pelataan pelejä suurella sydämellä. Mikä tahansa matsi saattaa revetä nuorten ja kokemattomien tuomareiden käsistä, jos tunteitaan purkaville alkaa liian helposti kortteja heilua.

"Niin kauan kuin se on voimassa, säännön kanssa on opittava elämään - myös meidänkin", tunnusti Kauppinen.

Sarja-avauksen kehnous pyyhitään viikonlopun aikana mielestä yhteisellä saunaillalla. MetroStars jatkaa eloaan tiistaina harjoitusten merkeissä ja ensi viikolla on luvassa vähintään yksi, ellei jopa kaksi ottelua. Luvassa on ohjelman mukaisesti sunnuntaina Viitosen ottelu IVFC:tä vastaan, mutta tielle on rynnimässä Suomen Cupin 3. kierroksen ottelu MetroStars - OuTa.

Cupin kohtaamiselle on joukkueiden kesken ollut vaikeuksia löytää yhteistä pelipäivämäärää. Nyt pöydällä on viikonloppu, mutta se vaatisi IVFC -ottelun siirtämistä toiseen ajankohtaan. Asia ratkennee lopullisesti maanantaina.

Kuvat: (C) 2007, Pasi Luukkonen

To 19.04.2007, Pateniemen tn

MetroStars - FC RAI 2 0-5 (0-2)
20. 0-1 Tapio Nuutinen rp
45. 0-2 Tapio Nuutinen
58. 0-3 Jaakko Ahola
79. 0-4 Raimo Riihimäki
90. 0-5 Tuomas Muhonen
Erotuomari: Aleksi Tanner
Yleisöä: 18
 
MetroStars:
Avauskokoonpano
Matti Haapala
Mikko Haapala
Jani Haataja -53 +74
Kai Kanniainen pun 63
Tuomas Kekkonen (mv)
Jaakko Kovalainen
Tapio Lohimies -74
Janne Myllylä
Eelis Salo
Vesa Seppänen -65
Joonas Vaattovaara
Vaihtopelaajat
Iiro Kauma +53
Lauri Kauppinen
Jyri Pulkkinen +65