AIKA LOPPUI KESKEN

17.4.2007

Petteri af Hällström painaa vaikka läpi harmaan kiven.
Janne Myllylä pelasi loisto-ottelun. Taustalla peesaavat Kai Kanniainen ja Tero Syrjä.
Eelis Salo laittaa isompaa vaihdetta silmään.
Vakavan näköinen keikkapelaajavalmentaja Serdar Gür.

MetroStarsin ylimääräinen harjoitusottelu Nelosessa pelaavaa JS Herculesta vastaan ei tuottanut voittosarakkeeseen lisämerkintöjä. Omien puolustusvirheet hyväksikäyttänyt Hercules poistui kentältä Lintulan pimenevään iltaan voitolla lukemin 3-2 (3-0).

JS Hercules oli painostavampi osapuoli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Se käytti Metron heikkoa puolustuspelaamista raa´asti hyväkseen ja pääsi usein vaarallisen näköisiin läpiajoihin. Vain maalivahti Tuomas Kekkosen hyvät vastaantulot ja jalkatorjunnat pitivät lukemat nollissa.

MetroStarsin onni ei kestänyt loppuun asti vaan Hercules pääsi kahdesti läpiajoon, joista maalinteossa onnistuivat Markus Vainionpää ja Mikko Polvi. Hyvien torjuntaotteiden vastapainoksi Kekkoselle sattui myös yksi paha hassahdus, kun hän avasi pelin lyhyellä suoraan vastustajan jalkaan. Tuloksena syntyi Arttu Hallikaisen tekemä 2-0 -maali.

Metrollakin oli pari todella maukasta avopaikkaa, mutta Joonas Vaattovaaran maalivainu oli tällä kertaa jäänyt pakkaamatta pelikassiin. Paremman toivossa häntä säästeltiinkin ja otettiin vaihtoon, kun toista jaksoa oli pelattu 10 minuuttia.

Metro laittoi puolustuslinjan uuteen uskoon tauolla. Topparina aloittanut ja oikean laitapuolustajan tontille siirtynyt Matti Haapala korvasi Vesa Seppäsen vasempana pakkina ja oikeana puolustajana aloittanut sekä topparina käväissyt Tero Syrjä palasi paikalleen. Topparipariksi tuli vaihtopenkiltä Janne Keränen sekä keskikentältä Janne Myllylä ja Petteri af Hällström siirtyi Myllylän paikalle.

"Puolustusmuutokset toivat uutta eloa peliin eikä vastustajalla ollut enää sen jälkeen kovin montaa maalintekopaikkaa", sanoi varsinaista päävalmentajaa tuurannut edustusjoukkueen kakkosluotsi Serdar Gür.

Valmentajan näkemykset eivät kaipaa hirveästi korjausta. Puolustuslinjan uudelleen muotoilu ja neljä pelaajavaihtoa ottivat oman sopeutumisaikansa, mutta pääosin toisella jaksolla valtikka oli Metrolla. Alakerrassa varsinkin Janne Myllylä oli itse suuruus topparina ja Matti Haapala löysi uuden kevään vaihdettuaan laitapakiksi.

Takaa-ajo alkoi 50. minuutin kohdalla, kun Kai Kanniaisen maanuoliainen upposi vastustajan verkkoon ja hetken kuluttua Petteri af Hällströmin pusku ohitti Herculeksen maalivahdin. Seuraava vaihtokierros maalien jälkeen sekoitti jälleen pakkaa, mutta joukkueen saatua uudelleen pelijuonesta kiinni ei tuhannen taalan paikkoja hallinnasta huolimatta tullut.

"Olen vakuuttunut siitä, että jos aikaa olisi normaalin ottelun verran ollut, olisimme vähintään ajaneet tasapeliin. Niin varmaa peli kuitenkin toisella puoliajalla oli", kertoi itsekin yleisöä taidoillaan hämmästyttänyt Gür.

"Kyllä tämä oli todella hyvää harjoitusta sarja-avausta varten. Päävalmentaja saa palata ruoriin luottavaisin mielin", lähtivät terveiset Lauri Kauppiselle.

MetroStars ottaa aikalisän harjoituksista keskiviikkona ja huilaa sarja-avausta varten. Viitosen varaslähtö tapahtuu torstaina, kun Metro isännöi Pateniemen tekonurmella FC RAI 2:sta.

Puolustuslinjan kanssa tulee pieniä ongelmia, sillä alakerran vakiopelaajista Janne Keränen ei ole käytettävissä ja Tero Syrjäkin pystyy osallistumaan otteluun erotuomarikoulutuksen vuoksi vasta toisella puoliajalla. Suomen Cupin ottelussa mukana olleet ja tänäänkin pelanneet edustusjoukkueen viisi lainapelaajaa ovat sarja-avauksessa mukana.

Maalivahtipelissä ei tule ongelmia, sillä Tuoma Kekkonen on mukana ja tolppien väliin on varaa heittää pitkästä aikaa myös Iiro Kauma, joka tänään pelasi varmoin ottein toisen puoliajan vähäiset tilanteet huolimatta sileäpohjaisista jalkapallokengistään.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre