VAJAALLAKIN VOITTOON

1.4.2007

Ei palloa tarvitse pelätä.
Ei palloa tarvitse pelätä.
Arto Käsmän vasuri tuotti taas tulosta.
Arto Käsmän vasuri tuotti taas tulosta.
Juho Sassi ahkeroi.
Juho Sassi ahkeroi.
Keskikentän tuima valtias Mikko Pietikäinen.
Keskikentän tuima valtias Mikko Pietikäinen.

Harjoituskauden ensimmäinen täyspotti irtosi nurinkurisella tavalla. FC OPA sai kaksi ulosajoa FC YPA:aa vastaan, mutta onnistui vajaalla tekemään ottelun molemmat maalit. Lopputulos oli kotijoukkueen hyväksi 2-0 (0-0).

FC YPA sai tuta samasta kovasta vasurista, jonka torjumiseksi ei viikko sitten PS Kemikään löytänyt lääkkeitä. Kyseessä oli Arto Käsmän tulinen veto lähes 30 metristä takakulmaan, kun vieskalaisten maalivahti oli aavistuksen verran ulkona tontiltaan.

Päivän toinen osuma oli myös upean yksilösuorituksen tuotos. Asialla oli ottelun vieraileva tähti Titi Essomba, joka purjehti kentän läpi harhauttaen matkalla muutaman keltapaidan ja pani pallon soolonsa päätteeksi reppuun.

Kummatkin maalit syntyivät yhden pelurin vajauksella, kun armeijasta pelipuuhiin päässyt Toni Kuusirati ajettiin kentältä kahden keltaisen johdosta. Toinen ulosajo ei pelin käsikirjoitusta miksikään muuttanut, sillä se tuli aivan ottelun loppuhetkillä. Kentältä poistettu oli Sami Hyvärinen niin ikään kahden keltaisen vuoksi.

"Ihan hyvä peli meiltä. Vaikka muutamaan asiaan piti kovalla äänellä puuttua, kaikki halusivat tehdä töitä joukkueen eteen", kertoi valmentaja Jyrki Kylmälä.

Aineksia useampaankin maaliin oli, mutta tällä kertaa maalisaldo jäi kahteen. Ensimmäisen jakson parhaat paikat olivat Aarne Hautajärvellä, joka veti vapaapotkun ristikkoon ja Käsmällä, jonka FC YPA:n puolustus työnsi selästä nurin avoimessa puskupaikassa.

Puoliajalla vaihdosta kentälle tulleet ulkomaalaisvahvistukset olivat hyvin esillä. Titi Essomba oli pelin ylivoimainen kuningas ja Papa Niang oli kuin uudesti syntynyt verrattuna edellisiin otteluihin. Pienikokoinen nuorukainen uurasti molempiin suuntiin ja sai jopa valmennusportaan äimistelemään.

"Papa teki koko joukkueen eteen töitä. Kärkimieheksi syntynyt joutui taistelemaan jopa omaa luontoaankin vastaan, kun hän joutui aktiiviseen rooliin puolustuspelaamisessa", Kylmälä kehui.

Sen sijaan piikkipaikan ykkösmieheksi hankittu Pape Thiam joutui tarkkailuluokalle. Hänellä oli heti ottelun toisen puoliajan alkumetreillä puolenkymmentä hyvää maalintekopaikkaa, mutta tulosta ei syntynyt.

"Kaikki ja hän itse tietävät, että Papella on ominaisuuksia ja kykyjä tehdä maaleja. Kärkimiehelle ominainen tappajaluonne puuttuu ja se pitää kaivaa esiin."

"Yksinkertaisesti kärkimiehen tehtävä on tehdä maaleja."

FC OPA:n aluepeli oli välillä nautinnollistakin katsottavaa. Näin ollen pullat alkavat pikkuhiljaa kypsyä uunissa, vaikka kahden pallollisen viikkoharjoitteen voimalla reseptin mukainen leipominen on kestänyt kauan.

"Viikko viikolta menemme eteen päin - pelit todistavat sen. Palasten loksahtaminen yhteen vie aikaa, sillä harjoitusmahdollisuudet talviaikaan ovat olleet vähissä", Kylmälä pohti Oulun kenttätilannetta.

"Ensimmäinen sarjapeli kertoo meidän tasomme. Harjoituspelit ovat harjoituspelejä ja sarjassa yksikin virhe saattaa maksaa pisteet, mutta luottavaisin mielin olen."

FC OPA:n harjoituskauden päätös pelataan 18. huhtikuuta, kun joukkue pääsee ihastelemaan saneerattua liiga-areenaa Castrenia OPS:n vieraana. Tuo keskiviikkoillan ottelu toimii viimeistelyharjoituksena ennen 22. huhtikuuta pelattavaa cupin 2. kierroksen ottelua FC OPA - KemPa ja ennen vapun jälkeen alkavaa sarjaa.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre

Su 01.04.2007, Heinäpään tn

FC OPA - FC YPA 2-0 (0-0)
66. 1-0 Arto Käsmä
77. 2-0 Titi Essomba
Erotuomari: Simo Kivari
 
FC OPA:
Avauskokoonpano
HAUTAJÄRVI Aarne
HEIKKILÄ Jari
HEIKKILÄ Timo -46
HUOVINEN Juha-Matti -46
HYVÄRINEN Sami pun 87
KUUSIRATI Toni pun 54
KÄRENLAMPI Teemu
KÄSMÄ Arto

-83

MÄKÄRÄINEN Mikko (mv) -80
PIETIKÄINEN Mikko
SASSI Juho -46
Vaihtopelaajat
ALAJOKI Markus +83
ESSOMBA Titi +46
MEVO Patrick (mv) +80
NIANG Papa +46
THIAM Pape +46
VAINIONPÄÄ Tomi