KENRAALI MENI MÖNKÄÄN

17.3.2007

Ruuti on kuivaa.
Ruuti on kuivaa.
Henri Hakasalo esiintyi ensikerran MetroStarsissa.
Henri Hakasalo esiintyi ensikerran MetroStarsissa.
Mikko Rantalalla on vastustajalle asiaa.
Mikko Rantalalla on vastustajalle asiaa.
Henri Karppisen peli kulki.
Henri Karppisen peli kulki.

MetroStarsin kenraaliharjoitus aprillipäivänä pelattavaa cupin ottelua varten sujui pelillisesti yhtä kaksijakoisesti kuin eroa on yöllä ja päivällä. Puolitoistatuntisen päivänpaistattelun jälkeen lopputulos Kuivaniemen Iskua vastaan oli 2-2 (0-2).

Ottelu palveli heikosti tarkoistustaan, sillä vähälukuisesta kokoonpanosta puuttui useita nimiä, joiden on määrä edustaa Metroa cupin ottelussa FC FC:tä vastaan. Pelanneessa ryhmässä oli puolenkymmentä nimeä, joiden edellisestä ottelusta oli kulunut vähintään puoli vuotta tai joiden pallollisten harjoitteiden määrä tälle kaudelle on vielä erittäin pieni.

"Tämä ei palvellut cupiin valmistavana pelinä yhtään. Pelituntumaa saimme onneksi", sanoi jokaisesta pilvestä hopeareunuksen löytävä valmentaja Lauri Kauppinen.

"Ensimmäinen puoliaika oli aivan surkea, mutta toiseen olen jo melko tyytyväinen. Pelistä paistoi läpi se, että outoja kavereita oli liikkeellä."

Isku vei kaupunkilaisserkkujaan ottelun alussa kuin litran mittaa. Peliä sekoitti entisestään maalivahti Tuomas Kekkosen ulosajo, joka tuomittiin hänen pelattuaan kädellä palloa alueensa ulkopuolella. Iskun onnistui toimittaa pallo kahdesti Metron maaliin, vaikka totuuden nimissä on sanottava molempien osumien haiskahtaneen hiukan paitsioille.

Tekopaikkoja vierailijalla oli useampaankin osumaan, mutta Kekkonen ja häntä tuurannut Tuomo Iinatti onnistuivat torjuntatöissä hienosti. Toisella jaksolla ottelua jatkettiin täysin kokoonpanoin ja Metro löysi pelijuonesta kiinni.

Kavennuksesta vastasi Henri Karppinen, jonka kierteinen kulmapotku painui suoraan maaliin. Karppinen laukoikin hanakasti ja osui yhdessä kentän toisen ilopillerin Mikko Rantalan kanssa kerran tolppaan. Rantala oli syöttäjänä, kun Jussi Anttila maalasi viimeisen kerran ottelussa.

Karppisen ja Rantalan lisäksi ottelun onnistujiin kuului myös uusi kasvo Henri Hakasalo. Hän esiintyi sekä piikkipaikalla että ylempänä keskikenttäpelaajana ja paikkasi lopussa puujalan saanutta Janne Kerästä topparina. Valmennusjohdolta irtosi myös kehuja.

"Ensituntumalla hyvältä vaikuttaa. Näkee, että nuorella miehellä on pelikokemusta. Hänellä oli rauhoittava vaikutus peliin."

MetroStars joutuu hakemaan parhaan vireen cup-otteluun harjoitusten kautta. Armeija ja ylioppilaskirjoitukset ovat välillä syöneet treeniryhmän todella pieneksi, mutta valmentaja Kauppinen suhtautuu silti luottavaisin mielin sopeutumisvaikeuksia aiheuttavaan 4-3-2-1 -järjestelmään.

"Täytyy vain löytää oikeat pelaajat oikealle paikalle."

Muutosta vanhaan ei ole luvassa, vaikka pelaamista on pienellä ringillä vaikea harjoitella. Joulukuuseksi tai pyramidiksikin kutsuttu taktiikka on luonut symbioosin FC OPA:n edustusjoukkueen ja Metron välille.

"Se, että me käytämme myös samaa pelijärjestelmää, helpottaa edustuksen miesten pelaamista Metrossa. Mitä helpompaa heillä on pelata Metrossa, sitä tärkeämpää se on myös meille, sillä edustuksen apuja tarvitaan kauden läpiviemiseksi", huomauttaa valmentaja Kauppinen.

"Täytyy myös muistaa, että ovi on aina auki toiseenkin suuntaan eikä siitä kuljeta läpi, jos ei tiedä mitä toisella puolella mieheltä vaaditaan."

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre

La 17.03.2007, Heinäpään tn

MetroStars - KIsku 2-2 (0-2)
16. 0-1 Esa Soikko
33. 0-2 Toni Hytti
61. 1-2 Henri Karppinen
73. 2-2 Jussi Anttila
Erotuomari: Janno Juttula
 
MetroStars:
Avauskokoonpano
HAKASALO Henri -64, +78
IINATTI Tuomo
KANNIAINEN Kai -46, +64, pun 87
KARPPINEN Henri
KERÄNEN Janne -78
KEKKONEN Tuomas (mv)

pun 22, +46

KOVALAINEN Jaakko
RANTALA Mikko -33, +46
SEPPÄNEN Vesa -28, +46
SYRJÄ Tero
WAHEEB Samuel -22, +33, -64
Vaihtopelaajat
ANTTILA Jussi +22, -46, +64
HAAPALA Mikko +28