METRON MIEHISTÖKUVIOT SELKIYTYVÄT

16.2.2007

Uudet Metrotähdet palolaitoksen liikuntasalissa.
Uudet Metrotähdet palolaitoksen liikuntasalissa.

FC OPA:n reservijoukkueen MetroStarsin ympärillä leijunut usva hälvenee pikkuhiljaa. Tämän hetkisessä kokoonpanossa on 22 pelaajaa, joista kentällä juoksee 19 ja maalissa torjuu kolme.

Listalla olevat pelaajat muodostuvat heistä, jotka ovat aktiivisesti olleet ensimmäisinä harjoitusviikkoina mukana sekä vahvistaneet pelaamisensa ja armeijamiehistä, jotka ovat luvanneet olla mukana omien resurssien puitteissa.

Kokoonaan uusia miehiä on kuusi. Jo viime kaudella parissa pelissä Metron maalissa vieraillut Iiro Kauma ja puolustuksessa viihtyvä nuorukainen Tero Syrjä ovat liittyneet mukaan Tervarit-junioreista. Toinen uusi maalivahti Tuomas Kekkonen on pelannut muutama vuosi sitten FC Raahessa ja ulkomaista väriä ryhmään tuo ugandalainen opiskelija Barlon Kimuli.

Jyri Liimatta ja Jyri Pulkkinen ovat juniorivuosiensa jälkeen aloittelemassa jalkapalloa uudelleen. Pulkkinen on käynyt ikäluokkia läpi OLS:ssa ja Etelä-Suomesta kotoisin olevan Liimatan ovat Ouluun tuoneet lääketieteen opinnot.

Edustusjoukkueen ringistä Metroon liittyy viisi pelaajaa. Heistä kolme - Henri Karppinen, Jesse Mattson ja Mikko Rantala - ovat suorittamassa asepalvelustaan. Jaakko Kovalainen on myös resurssipelaaja eli hän osallistuu joukkueen toimintaan opiskelukiireiden luomissa puitteissa. Viides viime kauden edustuksen pelaaja on Kai Kanniainen.

Lähteneiden lista on pitkä. Täysin varmoja siirtyviä ovat Jyrki Kylmälä, Tuomo Pähtilä, Jarkko Vaattovaara ja Ville Vanhala, jotka kaikki ripustavat nappulat naulaan tältä erää. Listassa on myös runsaasti armeijassa olevia edelliskauden pelaajia. Heidän nimensä lisätään kokoonpanolistaan, kunhan jokaisen osalta varmuus tulevan kauden osallistumisesta saadaan.

Kovien otteluiden sarja päättyy huomenna

MetroStars pelaa Ouluhallin matolla huomenna helmikuun ainoan harjoitusottelunsa. Kello 14 käyntiin pyörähtävässä ottelussa vastuksen tarjoaa Kolmosessa pelaava Oulun Tarmo.

Tämä ottelu on samalla viimeinen kovien pelien sarjassa, jonka yhtenä tarkoituksena on ollut tarjota muutamalle edustusjoukkueen pelaajalle näyttöpaikkoja. Tulevissa harjoitusotteluissa MetroStars kohtaa näillä näkymin vain Viitosen Kuivaniemen Iskun ennen liittymistään Suomen Cupiin.

Oulun Tarmoa vastaan mukana on ainakin kolme edustusjoukkueen pelaajaa. Maalintekotaitoja hiovat Markus Alajoki ja Joonas Vaattovaara, puolustuksessa luutii Matti Haapala. Eelis Salokin on kutsuttu mukaan, mutta hän pelaa jos keskiviikon harjoituksissa vammautunut jalkapöytä antaa myöten.

Lähestulkoot kaikki armeijamiehet ovat poissa riveistä. Samoin ottelusta puuttuvat loput kaavaillut edustusjoukkueen avut Petteri af Hällström (töissä), Kimmo Hannu (perhejuhla) ja Sami Ylimäinen (loukkaantunut).

Huomisessa ottelussa saatetaan nähdä myös pieni erikoisuus. Jos OuTa:n molemmat veräjänvartijat ovat yhä pelikyvyttömiä loukkaantumisten vuoksi, pelaavat Iiro Kauma ja Tuomas Kekkonen ottelun puoliksi kummankin joukkueen maalinsuulla.