SARJAKUVIOT MUOTOUTUVAT

7.2.2007Ensi kauden Kolmonen alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Kaikki odotetut 11 joukkuetta ovat nyt ilmoittautuneet sarjaan ja alustava otteluohjelma on luvassa seuroille jo tämän viikon aikana. Sarjapalaveri on helmikuun lopussa, minkä jälkeen lopullinen otteluohjelma on tiedossa.

Sarjaan osallistuu FC Kurenpoikien ja Tornion Tarmon luopumisten jälkeen 11 joukkuetta. Täydennysmenettelyn kautta Kolmoseen nousi TP-47:n reservijoukkue, mutta viimeistä paikkaa ei täytetty Haukiputaan Heiton ja Oulun Jalkapalloklubin kieltäydyttyä.

Oulun seudulta mukana ovat FC OPA:n lisäksi OLS Akatemia, Oulun Tarmo, Tervarit ja HauPa. Länsi-Pohjaa edustavat KemPa ja TP-47 2 sekä Rovaniemeä FC SantaClaus ja FC Rio Grande. Yksittäisiltä paikkakunnilta tulevat FC Raahe ja AC Kajaani.

Kolmosen voittaja pääsee karsimaan noususta Kakkoseen kolmen muun piirin voittajan kanssa. Sarjasta putoaa kaksi joukkuetta Neloseen.

Viitosesta tulossa laaja sarja

FC OPA:n reservijoukkue MetroStars pelaa toisena toimintavuotenaan Viitosessa. Sarjajärjestelmä palasi toissa kaudelta tuttuun kaavaan, kun viime vuotinen Nelosen eriarvoisiin lohkoihin perustunut jako lakkautettiin.

Määräaikaan mennessä Viitoseen ilmoittautui 12 joukkuetta, mutta luku saattaa kasvaa mattimyöhäisten myötä. Viime vuoden joukkueista poissa ovat Kolmoseen noussut OLS ja Neloseen nostettu SGB sekä sarjasta luopunut FC Kurenpojat 2.

Sarjakartalla paikkaa vaihtaneiden tilalle on tullut vastaava määrä uusia yrittäjiä. Viitosessa aloittavat FC RAI:n ja HauPa:n reservijoukkueet sekä FC Tarmo, joka luopui Kolmosen paikastaan KaPa:n kanssa perustetun AC Kajaanin hyväksi ja toimii sen farmijoukkueena.