KAJHA ONNISTUI KERRAN

4.2.2007

Vilpoisa, valoisa ja pölyisä Kajaanin Pallohalli sekä sen n.60 katsojaa saivat todistaa ärhäkkään FC OPA:n vierailun Kainuussa. Football Managerin termein KajHa maalasi kerran totally fluke -maalin ja harjoitteli OPA:n nurin 1-0 (0-0).

Maaliin johtanut tilanne oli ammattimaisesti rakennettu aina parinkymmenen metrin paikkeille asti. KajHa:n keskikenttäpelaaja nosti lyhyen mutta sitäkin korkeamman kaaripallon kaarella odotelleelle Jussi Lesoselle, joka joutui palloa sipaistakseen kurkottamaan jalkansa niin korkealle kuin vain ylsi. Vastaan tullut Mikko Mäkäräinen ei pystynyt tekemään onnekkaalle ohjaukselle mitään.

"Alakerta ei ollut tilanteessa hereillä ollenkaan", kommentoi maalia valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Jos syöttäjä tarkoitti pelata näin, voin vain kehua, mutta taisi onnella olla enemmän tekemistä kuin taidolla."

Pelijärjestelmänsä puolesta FC OPA sopeutui kohtuullisen hyvin Kajaanin Pallohallin (100 m x 58 m) Ouluhallia (92 m x 53 m) huomattavasti isompaan kentän kokoon. Ainoastaan hallin hiekka-alusta aiheutti jonkin verran sopeutumisvaikeuksia, sillä monella FC OPA:n pelaajalla oli vuosia edellisestä pelistä soralla.

"Pelissä näkyy jonkin verran Ouluhallin koko, mutta yllättävän vähän", sanoi Kylmälä.

"Pelattiin ajankohta huomioiden hyvää jalkapalloa. Tästä on helppo jatkaa ja tulevaisuudessa peli vain paranee."

Eniten huomiota keräsi FC OPA:n senegalilaispelaaja Papa Niang. Hänelle olisi tappiosta huolimatta voitu antaa kentän parhaan pelaajan palkinto. Varsinkin mies vastaan mies -tilanteissa hän oli ketterine jalkoineen aivan ylivoimainen ja vei välillä jopa kaksikin keltapaitaa kahville.

Alemman keskikenttälinjan keskimmäisenä pelannut Tuomas Moilanen kuului myös FC OPA:n onnistujiin. Hän oli rauhoittava tekijä koko keskikentän pelissä ja jakoi ykköspallot omilleen isolla prosentilla. Timo Heikkilä oli kärkimiehistä aktiivisin, sen sijaan muut saavat hiukan tukistaa itseään.

Kolmen viikon harjoitusotteluputki päättyy ensi sunnuntaina Kemissä. FC OPA kohtaa varmasti tähän asti kovimman haasteensa, kun vastaan asettuu yksi Kakkosen C-lohkon suosikeista PS Kemi. Luvassa on myös rutkasti lisää pelitilaa, kun Kajaaniin verrattuna Junkohallissa on luvassa 10 metriä enemmän leveyttä ja muutama pituusmetrikin lisää.

FC OPA:n riveissä PS Kemiä vastaan marssinee viisi ulkomaalaisryhmän pelaajaa. Suomalaiseen jalkapalloeksotiikkaan lähtee tutustumaan edelleenkin senegalilainen Papa Niang. Neljän muun osalta varmuus asiaan saadaan loppuviikosta.  

Su 04.02.2007, Pallohalli

KajHa - FC OPA 1-0 (0-0)
79. 1-0 Jussi Lesonen
Erotuomari: Jukka Hannikainen
 
FC OPA:
Avauskokoonpano
HAUTAJÄRVI Aarne
HEIKKILÄ Jari
HEIKKILÄ Timo
HUOVINEN Juha-Matti
HYVÄRINEN Sami
MOILANEN Tuomas
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv)
NIANG Papa
SASSI Juho -61
VAATTOVAARA Joonas -46
VAINIONPÄÄ Tomi
Vaihtopelaajat
ALAJOKI Markus +61
SALO Eelis +46