OULUHALLI -TRAGEDIA: NÄYTÖS 2

31.1.2007

Joonas Sohlon polvi operoidaan.
Joonas Sohlon polvi operoidaan.

FC OPA:n keskikenttäpelaaja Joonas Sohlo loukkaantui vaikean näköisesti kesken viime sunnuntaisen OLS-ottelun. Polveen tullut vamma osoittautui tarkemmissa tutkimuksissa eturistisiteen repeämäksi ja se vaatii leikkaushoitoa.

Polvi operoidaan lähiaikoina Sairaala Botniassa tai Oulun Diakonissalaitoksella, kunhan vakuutusyhtiö näyttää vihreää valoa leikkaukselle. Operaatiota ei voida myöskään suorittaa ennen kuin polven liikeradat ovat palautuneet normaaleiksi.

Joka tapauksessa Sohlo on poissa pelikentiltä kuukausia, synkeimmän arvion mukaan jopa elokuulle asti. Loukkaantuminen on isku edustusjoukkueelle, sillä Sohlo oli sarjanousun innoittamana ryhtynyt harjoittelemaan esimerkillisellä tavalla. Nyt hänen kausisaldokseen jää pitkäksi aikaa parikymmentä OLS:aa vastaan pelattua minuuttia.

Sohlon saama polvivamma on jälleen yksi surullinen osoitus Ouluhallin nykyisen alustan vaarallisuudesta. Loukkaantumiseen johtuneessa tilanteessa ei ollut minkäänlaista kontaktia vastustajan kanssa, vaan Sohlon jalka yksinkertaisesti pysähtyi kitkaisella alustalla. Ensimmäinen, joka tilanteessa antoi periksi, oli polvi tunnetuin seurauksin.