Papa Niang antoi näyttöjä FC OPA:lle.
Juho Sassilla oli aikaa myös neppailuun.
OLS:n pelaaja opalaisten puristuksessa.
Tomi Vainionpää vauhdissa.

FC OPA:n edustusjoukkueen harjoituspelikausi alkoi tänään. Ouluhallin matolla vastaan juoksi Kakkosessa pelaava naapuriseura OLS, jonka FC OPA pakotti tasapeliin maalein 2-2 (1-1).

Pistejaon takuumieheksi nousi nuori Markus Alajoki. Hän urakoi eilisessä Metron ottelussa tunnin ja pääsi tänäänkin vartiksi kentälle kiittäen luottamuksesta tekemällä kulman jälkitilanteesta hienon maalin. Tasoitus syntyi 12 minuuttia ennen erotuomarin loppuvihellystä.

OLS:n alku ottelussa oli vahva. Vain seitsemän minuutin kohdalla Mikko Mäkäräinen epäonnistui torjuessaan Riku Säärelän vetoa ja paluupallosta Niko Heiskanen tinttasi joukkueelleen johdon. Säärelä ja Heiskanen olivat jälleen pahanteossa vain minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa Mäkäräinen veti pitemmän korren.

OLS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa noin puolen tunnin kohdalle, jolloin pelin painopiste kääntyi FC OPA:lle. Tasoitusta oli juonimassa entinen olssilainen Arto Käsmä, joka läpisyötti testattavana olleen Pape Thiamin maalintekoon.

Kaksi hyökkäyspään testimiestä - Thiam ja Papa Niang - esiintyivätkin varsin mallikkaasti. Thiam eritoten aiheutti alati harmaita hiuksia OLS:n puolustukselle. Sen sijaan nivusvaivainen Abeiku Adams ei pelannut ottelussa.

FC OPA:lla oli tilaisuus mennä ensimmäisen puoliajan lopussa johtoonkin. Mikko Pietikäisen kaadosta tuomittiin rangaistuspotku, jonka Arto Käsmä ampui kuitenkin tolppaan. OLS:n maalivahti oli tilanteessa myös hyvin mukana.

"Ottaen huomioon, että harjoituksissa on pääasiassa pelattu pienpelejä, tulos oli kauden avaukseksi ihan hyvä", sanoi valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Paljon korjattavaa, paljon hyvääkin mutta tiedän joukkueen pystyvän parempaan."

Toisella puoliajalla OLS pystyi painostamaan vastustajaansa huomattavasti enemmän. Jakson alussa syntynyneen johtomaalin lisäksi OLS sai muutaman makoisan maalintekopaikan. Tälle löytyi yksinkertainen selitys valmentajan suusta.

"Lopussa alkoi jalka painaa, mutta eipä me vielä olla juostukaan harjoituksissa", mietiskeli Kylmälä.

Ottelu verotti FC OPA:n miehistöä. Joonas Sohlo jouduttiin vaihtamaan kentältä saatuaan vaikeannäköisen polvivamman. Pienen hoivauksen jälkeen Sohlo kuitenkin pääsi omin avuin hallilta pois ja menee ensi viikolla lääkärin tutkittavaksi.

Eniten murjottavaksi joutui Juha-Matti Huovinen. Vikkelästi pakin tontilta noussut pelaaja sai useita potkuja nilkkaansa, pallon päähänsä ja vielä törmäsi oman pelaajan kanssa yhteenkin.

FC OPA:n harjoitusottelukausi jatkuu ensi viikonloppuna. Bussi ottaa suunnan Kajaaniin, jonka hiekkapintaisessa hallissa vastaan tulee Kakkoseen noussut Kajaanin Haka. Ennen hiihtolomaa FC OPA kohtaa myös PS Kemin Junkohallissa Kemissä.

Kuvat: (C) 2007, Jarkko Heikkinen (VIP-kuva)