Joonas Vaattovaara jäi tehoitta.
Joonas Kauppinen teki Metron ainoan maalin.
Jesse Mattsonin tykki puhuu.
Mikko Rantala varjostaa vastustajaa.

Kolmoseen noussut Keminmaan Pallo joutui yllättävän koville kohdatessaan kahta sarjapykälää alempana pelaavan MetroStarsin. Isokokoinen joukkue sai tehdä kokonaisen päivätyön ennen kuin se lähti Ouluhallista voittoviitta harteillaan maalein 3-1 (0-0).

Avauskokoonpanossa, joka säilyi aina puoliaikaan asti, pelasi kahdeksan pelaajaa viime kesän edustusjoukkueesta. Näistä kahdeksasta piikkinä pelannut Joonas Vaattovaara, ylempää keskikenttää edustanut Markus Alajoki ja puolustuslinjassa vasempana pakkina luutinut Matti Haapala sekä topparina ollut Petteri af Hällström olivat lainassa edustuksen tämän hetken ringistä.

MetroStarsin parhaat maalintekopaikat olivat aivan ottelun alussa, kun Markus Alajoki ja Joonas Vaattovaara pääsivät vuoronperään yrittämään. Kotijoukkueen ainokainen syntyi aivan toisen puolikkaan alussa, kun Vaattovaaran lähentely-yrityksestä KemPa siivosi pallon suoraan Joonas Kauppiselle, joka latasi johto-osuman.

Metron rynnistys toisella puoliajalla kesti vielä kymmenisen minuuttia. Sen aikana Jesse Mattson pääsi puskemaan kulman päätteeksi niukasti ohitse eikä Jaakko Kovalaisen komeasta vapaapotkustakaan syntynyt lisämaaleja.

Metron pelaajien tullessa kentälle tasoero luonnollisesti alkoi näkyä, vaikka pelitilanteiden hallintaprosentti ei oleellisesti vastustajan hyväksi muuttunutkaan. KemPa teki voittoon tarvitut maalit vajaan kymmenen minuutin aikana ottelun viimeisellä vartilla.

Kalle Kumpumäen tekemä tasoitusmaali oli komeaa katseltavaa, kun n. 20 metristä ammuttu vapaapotku upposi vastustamattomasti Metron maalivahdin Tuomas Kekkosen taakse. Voittomaalin teossa Metron Matti Haapala avitti, mutta pallo olisi ilman hänen väliintuloaankin mennyt viivan toiselle puolelle.

"Puoliaikaan asti meni periaatteessa hyvin, mutta keskikentän ja hyökkäyksen väli oli liian iso. Siksi emme pystyneet hallitusti pelaamaan palloa", mietiskeli valmentaja Lauri Kauppinen.

"Tämän perusteella saa olla melkoinen joukkue, joka meidät aikoo kaataa", hehkutti Kauppinen.

MetroStarsin miehistössä oli tappiosta huolimatta paljon onnistujia ja positiivisia yllätyksiä. Ville Ritola oli kuin vuori maalissa ensimmäisen puoliajan aikana ja Tuomas Kekkonenkin täytti paikkansa, vaikka pelituntuman ja harjoittelun puute näkyikin otteissa.

"Armeijamiehet olivat todella positiivinen yllätys. Monella pallotuntumaa ei ole ollut puoleen vuoteen ja silti he pelasivat kuin vanhat tekijät", kehuskeli valmentaja Kauppinen.

Tulevina viikkoina MetroStars keskittyy harjoittelemiseen ja lopullisen ryhmän kasaamiseen. Joukkue pelaa vasta kolmen viikon kuluttua seuraavan harjoitusottelun, jossa vastaan asettuu Oulun Tarmo.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre