EDUSTUS TESTAA PELIMIEHIÄ

26.1.2007

Viikonlopun antina ovat ottelut MetroStars-KemPa ja OLS-FC OPA.
Viikonlopun antina ovat ottelut MetroStars-KemPa ja OLS-FC OPA.

FC OPA:n pelaajilla ja toimihenkilöillä on kiire viikonloppu. Seuran molemmat joukkueet ovat tulessa harjoitusotteluissa. Metro pelaa jo toisen pelinsä tälle talvelle, kun se kohtaa Kolmoseen nousseen KemPa:n. Edustusjoukkueen kausi starttaa kovatasoisella ottelulla OLS:n kanssa. MetroStars - KemPa pelataan Ouluhallissa lauantaina klo 14 ja OLS - FC OPA sunnuntaina klo 16.

Sunnuntain ottelussa FC OPA testaa kolmea ulkomaalaisvahvistusta. Yksi heistä, hyökkääjä Pape Thiam (20), oli antamassa näyttöjä VPS:lle. Kahden testiottelun perusteella vaasalaisten valmentaja Jari Pyykölä totesi, että Thiam ja toinen näyttöjä antamassa ollut Yaya Diarra eivät edusta sellaista pelaajatyyppiä, jota VPS hakee joukkueeseensa.

OLS:aa vastaan juoksee kentälle myös toinen hyökkääjä 19-vuotias senegalilainen Papa Amadou Niang. Alakerrassa valmennusjohdon valvovan silmän alla pelaa 20-vuotias ghanalaistoppari Abeiku Adams.

"Nyt katsastamme ensimmäisen ryhmän mahdollisia ulkomaalaisvahvistuksia, mutta tämä tuskin tulee olemaan viimeinen", kertoo valmentaja Jyrki Kylmälä.

Testauksista johtuen edustusjoukkueen harjoitusringistä neljä pelaajaa hakee viikonlopun peliaikansa Metron ottelusta. Lauantaina tulessa ovat Markus Alajoki, Matti Haapala, Petteri af Hällström ja Joonas Vaattovaara. Myös Kimmo Hannun oli määrä pelata Metrossa, mutta hän toipuu vielä flunssasta.

"Kilpailutilanteesta johtuen mahdollisimman monen pitää saada paljon näyttöpaikkoja ja peliaikaa", valmentaja Kylmälä sanoo kvartetin Metro-komennuksesta.

Edustuksen ja Metron välistä pelaajaliikennettä lukuunottamatta FC OPA:n tilanne OLS-otteluun näyttää hyvältä. Poissa ovat vain Juho Mikkonen (murtuma jalkapöydässä), Janne Myllylä (salibandy) ja Eelis Salo (matkoilla). Aarne Hautajärvi on sairastunut flunssaan ja ratkaisee pelikuntonsa vasta sunnuntaina.

MetroStarsin pelitaso suurennuslasin alla

Monen kohdalla ajatuksissa voi herätä kysymysmerkkejä, miksi Viitosen joukkue harjoittelee Kolmosen joukkuetta vastaan. Valmentajan mielestä ottelu kuitenkin palvelee hyvin tarkoitustaan.

"Tämä on kova peli, jossa edustuksen miehet saavat peliaikaa, mutta se on myös näyteikkuna Metron pelaajille", sanoo Lauri Kauppinen.

Tason mittausta rajusti uudistuva joukkue tarvitseekin, sillä valmennusjohto tarvitsee kättä pitempää tietoa, onko nousutavoite Neloseen mahdollinen. Edustuksen apujen myötä Metrolla ei harjoitusotteluun ole pelaajapulaa. Jos armeijasta tulee isompikin lomainvaasio Ouluhalliin, saattaa KemPa:aa vastaan juosta reilusti yli 20 pelaajaa.

"Tosissaan lähdemme ylempisarjalaista haastamaan, mutta lopputuloksella ei siltikään väliä ole. Hyvä oma peli on pääasia", kuittaa Kauppinen lopuksi.